Trabant rendőrautó eladó! Vinnéd?

A tűzoltó G Merci után egy rendőr Trabant jöhet?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahol a nézelődés beindul, ott bizony érdekes használt autók jöhetnek szembe.

A hosszú hétvége után itt a háromnapos munkahét, ami szintén nem egy rossz dolog, s úgy néz ki, nem csak én pörgettem a használtautós oldalakat az elmúlt napokban. Miután az Év Magyar Autója csoport chatjébe bedobtam a már cikkben is mutatott tűzoltósági Mercedes G-osztályt, amit az oldalunkon kívül a Használtautót és a Jófogást üzmeltető Adevinta holland hirdetési oldalán, a Marktplaats.nl felületén találtam, a zsűriből Csordás Gábor (Autó és Stílus, Player.hu) kontrázott egy talán még érdekesebb találattal.
Hirdetés
Ez pedig nem más, mint egy épp 50 éves, 1972-es Trabant, ami nem mellesleg korhű rendőrautó felszereléssel és hozzá a régi, fekete alapú, fehér betűs holland rendszámmal rendelkezik. Mivel hátsó szélvédőjén ott a DDR matrica, annak kapcsán felmerül, hogy az csak a gyártóhelyre, az egykori Kelet-Németországra (NDK) utalás, vagy a rendőr Trabant ott is szolgált-e, ugyanis hollandul és németül épp azonos szó a rendőrség: Polizei, ahogyan az a zöld-fehér autó oldalán olvasható. Ám akármennyire is meglepő, létezett Trabant rendőrautó Hollandiában, ez pedig ilyen volt, újonnan érkezett a kétütemű gép, hogy a "hanyatló Nyugat" bűnözőit üldözze. A 26 lóerős Deluxe kivitel órája most 78 906 kilométert mutat, a fotók szerint az autó hasonlóan szép állapotú, mint a tűzoltó G Merci, persze tudjuk, a személyes átnézés gond nélkül mutathat mást, és az is nyilvánvaló, hogy az idősebb kelet-német technika kevésbé masszív. Az viszont biztató, hogy a 6995 euróért (~2,84 millió forintért) hirdetett autót - minden egyéb autójához hasonlóan - friss műszaki vizsgával adja át a Stapper Automotive kereskedés.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?