Tudat alatt üzen a frissített Mazda MX-30

Technikai frissítőkúrára küldték a Mazda villanyautóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem nyúltak az MX-30 külsejéhez, legalábbis az új színeken kívül, de a technikáját frissítették.

Lényegében fokozott töltési teljesítménnyel és új színkombinációkkal próbálja kívánatosabbá tenni a Mazda a villanyautóját. A friss modellek már a háromfázisú, 11 kW-os váltakozó áramú (AC) töltést is tudják, emellett az egyenáramú villámtöltés teljesítménye is javult, mivel a jármű által felvehető maximális teljesítmény 40 kW-ról 50 kW-ra nőtt. Ez tíz perccel, mindössze 26 percre csökkentette az egyenáramú töltési időt. Érdekes újdonság, hogy az MX-30 hangja állítólag tudat alatt érezteti a járművezetővel a villanymotor nyomatékának nagyságát. Hogy ez mit jelent magyarul? Optimalizálták a hangfrekvenciát, hogy hasonló legyen az autó futása közben hallható egyéb hangokhoz, például a kerekek által keltettekhez és a szélzajhoz, így kevésbé tűnik szokatlannak a villanymotor hangja.
Hirdetés

A másik változás a színpalettát érinti, ugyanis a többtónusú színösszeállítások száma négyre bővült, a „Jet Black” (fekete) és a „Zircon Sand” (bézs) színekkel. Bent a már meglévő fehér és barna színösszeállítások mellett egy fekete belső teret kínáló megoldás is választható, amelyhez szürke és fehér színt is tartalmazó szövetkárpitos ülések, valamint sötétbarna középkonzol- és ajtókar díszítések járnak. A felfrissített Mazda MX-30 júliusban érkezik meg az európai piacokra.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.05.16. at 07:56
    Permalink

    Tudat alatt én is üzennék a Mazdának: szánalmas az a hatótáv, amit ez az autó tud. Inkább nagyobb akkuval kellene gyártani, mintsem búgó hangokkal kínlódni.

Vélemény, hozzászólás?