Tudod, hogy ki gyártja a világ leghosszabb nevű villanyautóját?

A Kia EV6 különkiadása olyan hosszú nevet kapott, hogy elolvasni sem könnyű

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia mindössze ezer példányt gyárt a limitált szériás EV6-ból, azonban a minimális példányszám ellenére nem csupán ez, hanem az autó neve jelenti az igazi különlegességet.

Önmagában a Kia EV6 különkiadása nem lenne akkora szenzáció, mivel a márka egy amerikai kitüntetést ünnepel vele, ráadásul mindössze 1000 példány készül belőle, így még hozzájutni sem egyszerű. A névválasztásnál viszont érdekes taktikát választott a márka, hiszen összesen 56 karakterből áll a limitált szériás példány neve.
Hirdetés
A hivatalosan Kia EV6 North American Utility Vehicle of the Year Limited Edition kiadásra keresztelt autó ezzel az amerikai kitüntetés után a világ leghosszabb névvel ellátott villanyautója címet is magáénak tudhatja. Az autó ezzel együtt mindössze annyiban különbözik a hagyományos EV6-tól, hogy az Egyesült Államokban kuriózumnak számító "Deep Forest Green" zöld árnyalatban kérhető, ami Európában a színpaletta része alapból. Emellett természetesen néhány különleges plakett is került a Kia SUV-jára, de az autó minden bizonnyal a nevéről marad emlékezetes még sokáig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?