Túl a területi elődöntőkön

Scania YETD-verseny

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sikeresen lezajlottak a Scania YETD-verseny területi elődöntői, így a 12 továbbjutott fiatal tehergépkocsi-vezető már lázasan készül az országos döntőre.

Március végéig több mint félezer fiatal magyar hivatásos tehergépkocsi-vezető nevezett be a Scania YETD-versenyre az elméleti teszt kitöltésével, akik közül a legjobbak az elkövetkező hónapokban a területi elődöntőkön már a gyakorlatban is összemérhették tudásukat.
A nevezési teszten a 15-15 legjobb eredményt elérő sofőr április 24-én a nagykanizsai, illetve május 8-án a tiszaújvárosi Scania kirendeltségen vívott szoros küzdelmet egymással, pontosabban a másodpercekkel, a centiméterekkel és a deciliterekkel.
Ugyanis a versenyzőknek egyrészt egy kijelölt útvonalon, közúti forgalomban egy terhelt Scania nyerges szerelvény volánja mögött a KRESZ előírásait messzemenően betartva kellett számot adniuk üzemanyag-takarékos, hatékony és biztonságos vezetési tudásukról, amelyet a Scania új fedélzeti járművezető-támogató rendszere (SDS) segítségével értékeltek ki a szervezők. Másrészt a telephelyen felállított manőverpálya feladatait kellett egy Scania nyerges szerelvénnyel a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legkevesebb hibázással teljesíteniük.
„Jó volt látni, hogy a pilóták rendkívül komolyan vették a versenyt” – nyilatkozta Kőhegyi Erika, a Scania Hungária Kft. marketingese. „Mindvégig nagy izgalommal figyelték egymás eredményeinek alakulását, miközben azt latolgatták, hogy kinek mekkora az esélye a továbbjutásra. Persze ez nem meglepő, hiszen a június 5-én megrendezendő országos döntő győztese képviselheti majd hazánkat ősszel Svédországban az európai döntőn, ahol az Európa legjobb fiatal sofőrje cím mellett egy vadonatúj, százezer euró értékű Scania nyerges vontató a tét!”
A látványos manőverezési feladatok végrehajtását Nagykanizsán mintegy 350, Tiszaújvárosban pedig több mint 400 vendég kísérte figyelemmel, ami annak is köszönhető, hogy mindkét helyszínen családi nyílt nap keretein belül rendezték meg a versenyeket. Nagykanizsán különösen fontos szerepet játszott a nyílt nap, hiszen az új márkaszerviz kiemelt figyelmet kaphatott e rangos esemény kapcsán.
A nyílt napokon többek között streetfighter motoros show, aerobic bemutató, óriáscsúszda, tombola, rodeóbika, gyermekprogramok szórakoztatták a vendégeket tűzoltó-, mentő-, illetve rendőrjárművek kiállítása várta a látogatókat, illetve Tabáni István koncertje színesítette a napot

Az országos döntőbe továbbjutott versenyzők, Nagykanizsáról:
 1. Szeness Tibor
 2. Zsók László
 3. Rónaszéki Roland
 4. Hosszú László
 5. Rajnai László
 6. Tumbász Milán

Tiszaújvárosból:
 1. Búzás István
 2. Vámos Attila
 3. Orvos-Nagy István
 4. Gulyás György
 5. Széll Gergő
 6. Sipos Áron

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?