Uber ment, Taxify jött. Vajon ahhoz hasonló lesz?

Sokat ígér, de a már ismert árakon adja szolgáltatását a Taxify

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Uber szolgáltatásának felfüggesztése után szintén okostelefonos rendeléssel, de hivatásos személyszállítókkal támad a Taxify.


Már e hét péntektől, azaz augusztus 19-étől elérhető lesz Budapesten a 2013-ban Észtországban megjelent, azóta pedig több mint 10 európai országban is elérhető Taxify taxiszolgáltatás. A hazánkban betiltott Uberhez hasonlóan itt is okostelefonnal rendelhetünk autót, értékelhetjük a sofőrt, és itt is automatikus, készpénz, illetve bankkártya nélküli a fizetés. Mindez jó hír a hazai szolgáltatási színvonalat elnézve, ugyanakkor megváltást a jelenlegi információk szerint a Taxify-től sem várhatunk. Bár a pénteki indulásra felkészített sofőrökkel állítólag a taxizás fogalmának újradefiniálását várhatjuk, s bár a cég közleménye szerint "a Taxify különösen nagy hangsúlyt fektet a sofőrök képzésére a megjelenéstől a viselkedésen keresztül egészen az egységes, barátságos kommunikációig", a már most letölthető alkalmazásban látott 450 forintos alapdíj és 280 forintos kilométerköltség nem más, mint a fővárosi taxirendeletben meghatározott. Így tehát az Uber legfőbb előnyét, a kedvezőbb díjat a Taxify sem adja.
Hirdetés

Okostelefonos alkalmazása egyéb társaságoknak is van már, a Taxify tehát csak egy új szereplőnek tekinthető. Bízunk benne, hogy minden korábbinál jobb lesz, de ez már nem az Uber, hanem csak a többi taxitársaság vetélytársának tekinthető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?