Úgy látszik, senkinek sem elég a BMW X5 M és X6 M ereje

Akár 680 lóerős BMW X5 M és X6 M a Dählertől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A svájci Dähler Design & Technik GmbH bemutatta a BMW X5 M-re és X6 M-re specializálódott erőcsomagját.


Az megvan, mikor beülünk egy X5 M vagy X6 M szabadidő-autóba, és nem érzünk benne elég erőt? Nekem sincs, de úgy látszik, másnak igen, mivel mostanában szeretnek a tuningcégek hozzányúlni a két modellhez. A Dähler tunerei is ezt a két modellt találták megfelelőnek, hogy kicsit átalakítsák a bennük dobogó, amúgy is erős ikerturbós 4,4 literes V8-ast. Ahogy ismerem a svájciakat, még lehet is rá kereslet. Az alapból 575 lóerős, 750 newtonméteres motor a tunerek első szintű csomagjával is elég masszív 664 lóerőre és 820 Nm-re ugrik. Az említett csomag alkalmazásával a 0-100-as futás a gyári adatok szerinti 4,2 másodpercről (a mi méréseink szerint az X6 esetében 3,96 mp), 3,9 másodpercre csökken, míg a csúcssebesség 305 km/h-ra nő a limiter nélkül. Még többre éhezünk? Itt a Dähler kettes szintű csomagja, ami 680 lóerős és 860 newtonméteres fenevadat rak alánk. Ebben az esetben a sprint 3,8 másodpercet vesz igénybe, mielőtt SAV-unk, illetve SAC-unk (a BMW ugyanis Sports Activity Vehicle névvel illeti az X5-öst, Sports Activity Coupé elnevezéssel az X6-ost) elérné a 305 km/órás sebességet.
Hirdetés
A teljesítménynövelésen kívül, az X5 M és X6 M duóhoz rendelhető többféle 22 és 23 colos könnyűfém felni, rozsdamentes acél kipufogórendszer, nagyteljesítményű katalizátor, állítható futómű és többféleképpen testre szabható belső. Még a gázpedál reagálási idején is tudnak javítani és módosítani tudják a fordulatszám limitert, hogy még sportosabb legyen mamutméretű szabadidő-autónk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?