Új jelvényt kapnak a legerősebb SEAT modellek

Sportos almárka lehet a Cuprából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miközben különálló sportmárkát faragnának a Cuprából, a SEAT levédette a Cupra R, Bolero, Salsa és Tango neveket is. Bizakodunk, bizakodunk.


Úgy látszik, hogy a SEAT többet szeretne kihozni legsportosabb modelljeiből, ugyanis a rendkívül sikeres TCR program után új logókat védettek le a Cupra, illetve Cupra R modelleknek. Mindez az Autocar szerint arra enged utalni, hogy a Cupra különálló almárkaként folytathatja, palettája jobban elkülönülhet a Volkswagen égisze alá tartozó spanyol autógyárétól. Mostanában nagyon divatos dolog lett több szabadságot adni a teljesítménymodelleknek, így lett almárka az AMG-ből, az Audi Sportból és legutóbb a Polestarból is. Többféle mérges jelvényt is terveztek a Cuprának, egyik például a SEAT jellegzetes S betűjére építkezik, a Cupra R pedig, kiindulva az elődökből, még a faceliftje után 300 lóerős Leon Cupránál és a szintén 300 lovas, de csak 2018 elején érkező Ateca Cupránál is komolyabb gépet sejtett.
Hirdetés

Nem csak új logókat védetett le a spanyol gyár, hanem a Tango, Salsa és Bolero modellneveket is, amiket korábban sportos koncepciók viseltek. Közülük a legidősebb a Bolero 330 BT tanulmányautó, ami egy 2,8 literes, 330 lovas V6 motort rejtett és vadító, szénné szélesített külsőt kapott. Ugyanezt a hajtást kapta, de már csak 250 lóerős volt a Salsa koncepció, ami a 2000-es Genfi Autószalonon vetítette elő a SEAT új dizájnvonalát és a második generációs Leon legendás vonalait. A legfiatalabb a Tango, ami egy Ibiza alapokra épített kétüléses roadster volt, 1,8 literes, turbós, négyhengeres motorral, és mindenki imádta. Mindegyik utalás biztató, bizonyára sokan élnénk egy harapós, tető nélküli SEAT Cupra modellt.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:37
    Permalink

    a bloero az 1M leon szedánosított továbbfejlesztett változata. a salsa meg ugye az 1p leon, úgy tűnik nem fért meg egymás mellett már a kettő, illetve luxus lett volna anno, így maradt az olaszosabb,alfásabb 1p vonal, ami végülis nem baj, nagyobb újítás volt, mint a bolero.
    a cupra r / 4×4, akkor komoly ellenfele lehet a golf r-nek (illetve nem is lenne ellenfél a golf, mert az inkább praktikus és kevésbé sportos, sleeper)…..ilyen lehetséges? egy 350lovas 5f cupra awd-vel el lennék ;]

Vélemény, hozzászólás?