Új megoldás a lemerült akkura

Bikázás helyett: berántó-kötél Ladához

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leleményességükről az oroszok újból és újból tanúbizonyságot tesznek, ezúttal a lemerült akkumulátor vagy a hibás önindító kiváltását láthatjuk, egy erős kötéllel.

Mit csinál az egyszeri autós, ha lemerült az akkumulátora? Segítséget kér! Jó esetben van keze ügyében egy bikakábel, valamint egy segítőkész autós, azaz bikázással indíttatja be autóját. Ha nincs autó, amiből áramot lehetne nyerni, csapatot szervez és autóját betolatja (a guruló autónál kettes fokozatban érdemes rövid időre a kuplungot felengedni, hogy a gördülő kerekek rántsák be a motort).
A lehetőségek tárháza azonban itt, mint az az alábbi videón is látható, még nem ér véget. Ahogyan legutóbb a kötélcsévélésre alakított ötös BMW-t, vélhetően e megoldást is orosz srácoktól sikerült ellesnie a youtube egy-egy anonim filmesének.
Hirdetés
Leginkább akkor jöhet jól a forradalmi megoldás, ha valaki teljesen egyedül szembesül a lemerült akkumulátorral vagy a hibás önindítóval, ellenben van egy erős kötele. A megoldás egyszerű, fel kell emelni az autó hajtott kerekeit, a kötelet a kerékre rögzíteni, a váltót kettesbe tenni és a kötéllel berántani a motort. A videó szerint az orosz fiataloknak sikerült, bár be kell valljuk, valós magyarázat nemigen található, hogy vajon miért e módszert választották az autó beindítására, amikor jól láthatóan lett volna ember és hely a Samara betolásához, sőt még autók is láthatók a közelben, akik a bikázásban segédkezhettek volna. Az egyedi megoldások persze mindig sokkal érdekesebbek, mint a már régóta ismertek...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 09:26
    Permalink

    Ez abban az esetben jó megoldás lehet,ha az ember egyedül kell,hogy megoldja és nem bírja egyedül betolni.Viszont elég körülményes megoldás,ráadásul szétveri a kötél a sárvédőt is.

Vélemény, hozzászólás?