Új módszer segít a traffipaxok előrejelzésében

Applikáció mutatja a gyakori sebességmérési helyeket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új korszak a magyar traffipaxozás és a Traffi Hunter történelmében: miután a rendőrség már nem teszi közzé a mérési helyszíneket, a fejlesztők valószínűségszámítás alapján mutatják, hol kell számítani az ellenőrzésre.


Egy korszak lezárult. Bár korábban a rendőrség rendre kiadta, hol fogja ellenőrizni a megengedett sebesség betartását, jövőben nem számíthatunk erre. A rendőrség hivatalosan is hadat üzent a gyorshajtóknak, és egy több évtizedes hagyományt tört ezzel meg. 2018 októberétől ugyanis nem fogják publikálni a Police.hu weboldalon a sebességmérések várható helyeit, illetve innentől kezdve akár álcázott helyszínekről is mérni fogják majd a sebességet.
Hirdetés
Az iOs, Android és még Windows Phone számára is elérhető Traffi Hunter alkalmazás fejlesztői reagáltak a változásokra: a több milliós adathalmaz alapján, valószínűségi számítások segítségével határozzák meg az aktuális mérési helyszíneket, melyeket az alkalmazásban a police.hu adatok helyére töltenek fel havi rendszerességgel. Ennél is többet ér talán, hogy az adatok - miként a Waze esetén - felhasználói bejelentések által pontosíthatók, így egyrészt az aktuális jelentés is pontosítható, továbbá a későbbi jelzések alapjául is szolgálnak az adatok. Utóbbival, a korábbi jelzéseken alapuló figyelmeztetésekkel tud többet a Traffi Hunter a Waze-nél, ami csak az aktuális méréseket mutatja, amennyiben érkezett rá felhasználói bejelentés. A Waze persze alapvetően navigációs szoftver, ami a dugók elkerülését segíti, igaz, látványosan azzal, hogy több irányba tereli a forgalmat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.10.03. at 22:43
  Permalink

  igy hogy alkalmazás lett rá és csak rá kellett nézni út közben, illetve jelzett út közben, így gondolom kevesebb lett ebből a bevétel….
  hogy is mondjam, erre azt tudom mondani, hogy szánalmas a rendörség, hogy kiszolgálja a kormányt. noha, a rendőrökkel nincs bajom, nem volt bajom még, de ez, hogy kiszolgálják már 30 éve a kormányt és tettetik a hülyét ezzel a gyorshajtós b.uzolással, hogy mindenki amiatt hal meg meg milliárdok halnak meg gyorshajtásban naponta magyarországon a f.sz kivan egyébként már komolyan….
  mondjuk, ha ennyire hülyének lehet nézni az embereket, akkor most mit csináljak velük? itt nyomatják a gyorshajtás baromságokat, azt szimplán figyelmetlenségből,telefonnyomkodásbol, bármiből elkaszál a hülye köcsög sebesség határon belül……és megöl 1-2 embert, lerokkantja a családod és a halálos balesetek 90%-ka ez ! nem a száguldozás….nevetséges.

  azt, hogy mivel lehetne ezeket megelőzni? vagy büntetni? olyan egyszerűen mint a bokorból szundikálva? hát nem tudom, annyira biztos, hogy nem lenne könnyű ezeknek a szabálytalankodóknak utána menni, hogy annyi lóvé jöjjön be, mint a bokorból paparazziskodásnak.
  egyébként tényleg, ha mindenki be fogja tartani a sebességet, akkor mi lesz? mert a 20-30 milliárdot azt várja az impotens gyökér kormány a rendőrségtől, akkor majd mit csinálnak a rend őrei? mert azt tudjuk, hogy visszaszólni nem mernek, csak jó csicskaként (sajnos) engedelmeskednek…..
  pedig, ha a volt kormányok és mostani kormányok holdudvarát átnéznék, elég sok évre meg lenne a 30 milliárd elvárása a rendőrségnek….NA MIND1, nagybani bünözőket nem szabad kergetni, csak “száguldozókat” 😀 😀 :D: D: D:

Vélemény, hozzászólás?