Újabb gyártó épít majd villanymotorokat Magyarországon

Szentgotthárdon bővül az Opel gyár, hamarosan elektromos autókhoz is gyártanak majd motorokat

Nagyobb szerepet szán a Stellantis a magyarországi üzemének, így a jövőben nem csak az elektromos autók gyártásából, de a kutatás-fejlesztésből is jobban kiveszi majd a részét a szentgotthárdi gyár.

45 milliárd forintos beruházást hajt végre a Stellantis a szentgotthárdi gyárában, hogy a jövőben elektromos autókat is gyárthassanak a magyar létesítményben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szentgotthárdon. A 32 éve alapított gyárban ezzel 110 új munkahely jön létre, amelyet a kormány 10 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással segített. A beruházás eredményeképp a tervek szerint évi 630 ezer darab elektromos autókba szerelhető villanymotort fognak előállítani, továbbá egy 3,9 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési program is indul a magyar gyárban. Fontos kiemelni, hogy az elektromos hajtásláncok mellett továbbra is készülnek belsőégésű motorok az üzemben, így az Opel gyára két stabil lábon fog állni a jövőben - erről már Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere beszélt a hétfőn tartott sajtótájékoztatón.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?