Újabb miniautó crossover: Citroën C1 Urban Ride

Citroën C1 Urban Ride - Párizsban emelten, nyitható tetővel debütál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel és a Fiat után a Citroën is beszáll a miniautó-crossoverek szegmensébe, de a C1 Urban Ride sem lesz valódi terepjáró.

A Genfi Autószalonon még csak koncepcióként debütált, szeptemberben azonban már teljes valójában, kipróbálhatóan - és nem kevéssé borsos - hazai árral is bemutatkozott Opel Adam Rocks, mint az első miniautó alapú crossover után hamarosan a Fiat is kigördíti az 500X crossovert, s a vetélytársak sem pihennek.
Hirdetés

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Renault Twingo, vagy Toyota Aygo, netán a Peugeot 108 jönne terepesítve, a csehországi Kolínban gyártott hármasikrek Citroën kiadása azonban Urban Ride névvel a hírek szerint hajszálnyit emelt futóművel, az alapszériától is látott módon nyitható vászontetővel és körkörös fényezetlen műanyagozással, sajátos lökhárítókkal, valamint egyedi felnikkel áll pódiumra Párizsban. Hogy koncepcióként vagy már kész, rendelhető verzióként? Egyelőre nem tudni, ám taps esetén minden bizonnyal piacra várható a (városi)dzsungelharcot az alapnál jobban tűrő miniautó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?