Újabb siker Koreának: a Kia EV6 a Red Dot díjat is elhozta

Folytatja sikerszériáját a koreaiak villanyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A leginnovatívabb autó díján felül a legjobbak legjobbja elismerést is bezsebelte a Kia elektromos crossovere a Red Dot díjátadón.

A Red Dot díjat 1955-ben alapították, a legrangosabb formatervezési elismerések egyike, az Észak-Rajna-Vesztfáliában működő Design Zentrum hirdeti meg évente. A három fő kategória a díjazás során a termékforma, a kommunikációs dizájn és a koncepció. Idén egy ötventagú, a független formatervezők mellett egyetemi oktatókból és szakújságírókból összeállított zsűri minősítette az autókat. A megjelenésen kívül mindig fontos értékelési szempont a funkcionalitás, az ergonómia, a minőség és a környezettudatosság is, de akad egy "Innovative Products" alkategória is, ahol hagyományosan a pályaművek újdonságértéke viszi el a meccset.
Hirdetés
Ebben a kategóriában nyert idén a Kia EV6, ráadásul a "best of the best", avagy a legjobbak legjobbja díjat is megkapta. Ezzel a Kia 2009 óta töretlen sikere folytatódik: az EV6 idei sikere a 27. első helye a koreai gyártónak a Red Doton. Az EV6-nak sem ez az első komoly elismerése már, elnyerte a 2022-es európai Év Autója címet, ugyanígy Írországban is nyert, Németországban az év prémiumautójának választották, a What Car? szerint pedig ez az év legjobb crossovere.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?