Újabb villanyautó a Nikolától, egy Buggy!

Sugárhajtóműves villanykamionnal hergelt a Nikola, Buggy lett belőle

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla nyomdokain, Nikola néven próbál hódítani egy startup cég, láttunk már tőlük szédületes villanykamiont terveken, új járgányuk viszont egy terepjáró, és legalább létezik.

Valamit ügyesen csinál a Nikola nevű startup cég. A Tesla után szabadon nevet választva mi mással foglalkozhatnának, mint a villanyos közlekedéssel? Kicsit mondjuk izgalmasabban csinálják, első terveik között egy gázturbinás, villanyhajtású nyergesvontatót, a Nikola One-t mutogatták, de csak terveken, ráadásul a napokban azokon is változtattak, csupán egy olyan apróságot, hogy gázturbina helyett inkább üzemanyagcellát alkalmaznának. Már kevésbé annyira ütős a terv, ugye?
Hirdetés
Az ötlet viszont bejött, a fél autósvilág rájuk figyel, és miközben a kamionnal hergelnek, szépen elkészült a már szintén belengetett Nikola Zero, egy villanyhajtású buggy. Elég gyanús, hogy ez volt az első tervük, csak kellett valami izgalmasabb, amivel felhívják magukra a figyelmet, de ne legyünk szarkasztikusak, nézzük, mit tud a járgány. Elöl-hátul külön villanymotor hajtja, összteljesítménye 520 lóerő, és kereken 3 másodperc alatt van 60 mérföld/órán (96 km/h). Inkább játékszer, mint munkagép, ráadásul a Nikola azt ígéri, hogy 100, de akár 200 kilométert is mehet egy feltöltéssel, köszönhetően a 72 kWh-s akkumulátorcsomagnak, amit valahová a padlóba rejtettek. Ára 37 500 dollár, azaz 10,5 millió forint, amennyiért már villanyautóból is többféle kapható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?