Újra magyar páros a Dakaron!

Szalay Balázsék visszatérnek a Dakar Ralira

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új autóval, a megszokott profi csapattal és lelkesedéssel vágnak neki Szalay Balázsék a jubileumi negyvenedik Dakar Ralinak.


Ha Dakar Rali, akkor hazánkban egészen biztos, hogy mindenkinek Szalay Balázs neve ugrik be először. Nem véletlen, hiszen 13 sivatagi futam van a háta mögött, az afrikai dűnéket pedig kevesen ismerik nála jobban. Azonban 2009-ben a legendás, kéthetes tereprali futam átköltözött Dél-Amerikába, ahol már merőben más körülmények fogadják a versenyzőket, ezért Balázs és csapata inkább az Africa Race viadalain indult, hogy megmaradjanak az eredeti pályavonalnál. A jubileumi negyvenedik Dakar rali azonban úgy látszik, hogy az Opel Dakar Team kedvét is meghozta, hogy ismét a nagyágyúkkal és gyári csapatok tömött mezőnyben mérkőzzenek.
Autójuk is megújul idén, a Mokkát Crossland X-re váltják, ami kívül-belül megújul, többek között az új szabályoknak megfelelően. Már 5 centivel hosszabb rúgóutat és 2 centivel alacsonyabb hasmagasságot engednek a szervezők, hiszen az argentin, bolíviai és perui, néha 4000 méter feletti terepek, inkább a buggykhoz közelítő technikát kívánnak. Balázs navigátora az a Bunkóczi László lesz továbbra is, akivel már nyolcszor vettek részt Dakaron és ígéretük szerint a maximumon autóznak majd.
Hirdetés

„Az utóbbi időben Afrikában versenyeztünk januárban, mert vonzó volt számunkra, hogy visszatértünk a gyökereinkhez, ám az, hogy a világ legjobb terepraliversenyzői a negyvenedik Dakar-ralira készülnek, bennem is elindított valamit és arra inspirált, hogy négy év kihagyás után visszatérjünk Dél-Amerikába – nyilatkozta Szalay Balázs. – Peru visszatérése azt is jelenti, hogy újra lesznek sivatagi szakaszok a versenyen – ezek az utóbbi időben hiányoztak –, ami azt jelenti, hogy izgalmas küzdelemnek nézünk elébe, hiszen a dűnék között bármi megtörténhet.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?