Újra működik a vizsgáztatás

Hétfőn már vizsgáztatják az autókat, igaz feltorlódtak a várakozók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten gondok adódtak a központi rendszerrel, ezért több napig nem tudta senki sem levizsgáztatni az autóját. Most már működik a rendszer, elindultak a vizsgák.

Korábban megírtuk, hogy országszerte lehalt a gépjárművek vizsgáztatásához használt rendszer, így rengeteg előre egyeztetett vizsga ugrott, illetve határozatlan időre elnapolták őket. Legalább két napig nem működött a rendszer a múlt héten, több szerviz pedig arra panaszkodott, hogy az NKH-tól sem kaptak információt. Így az ügyfeleiknek sem tudtak pontos időpontokat adni, hogy mikor érdemes újra próbálkozni a vizsgával. Nos, hétfőn már úgy tűnik helyreállt a rend, bár tény, hogy a feltorlódott vizsgák miatt lassabb az ügymenet. Miközben ezeket a sorokat írom, már a saját autóm is épp a vizsgára vár. A központi rendszer leállása előtt még körülbelül egy órányi várakozási időt ígértek, tehát egy óra alatt elintézhetőnek tűnt a vizsga, most inkább nem is ígértek pontos időpontot arra vonatkozóan, hogy mikorra végeznek a procedúrával. Szóval, aki a héten viszi vizsgára az autóját, mindenképp türelemmel álljon hozzá. Érdemes meghallgatni legutóbbi podcastunkat ide kattintva, hiszen abban is érintettük a műszaki vizsga követelményeit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?