Üzemanyagár-csökkenés várható

Apadhat a benzin és a gázolaj ára is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten nem változtak az üzemanyagárak, a következőn azonban minden jel szerint áresés várható a töltőállomásokon.

Az elmúlt két csonkahéten húsvét hétfőt követően 3-3 forinttal nőtt a benzin és a gázolaj ára is, majd e héten - bár esély volt rá - nem változtak az üzemanyagárak. A következőn azonban már sanszosan várható az árak módosítása, szerencsés módon lefelé.
Apadtak ugyanis a jegyzési árak a tőzsdéken, a benzin esetén 2,7, a gázolajnál 2 százalékos csökkenés látható a dollárban számolt áraknál, ráadásul a forint-dollár váltószám is javult. Fizetőeszközünk 0,4 százalékkal többet ér, mint egy héttel ezelőtt, így a benzinnél már 3,1, a gázolajnál 2,4 százalékos apadás látható számunkra. Mindez a szokottnál jelentősebb korrekciót hozhat, a benzin esetében akár 4-5, a gázolajnál 3-4 forintos mínuszra számíthatunk. A benzin literenkénti ára így akár 413, a gázolajé 415 forintra apadhat.
Hirdetés
A MOL döntése szokás szerint hétfőn esedékes, az árak módosítása szerdától léphet érvénybe. Habár komoly összeg nem spórolható a tankolás odázásával - sokkal inkább az autózás visszafogásával, az árváltozásokat figyelőknek ezúttal várniuk érdemes. Természetesen mindenkinek az olcsóbb kutak választása ajánlott, ugyanis örökké mantrázott igazság, hogy az egyes töltőállomások között akár 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak. Ahogyan az is, hogy az alacsonyabb árakért külön utakat vállalni jellemzően nem érdemes, útvonalunkon előre tervezéssel és az árak ismeretében érdemes töltőállomást választani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 09:30
    Permalink

    Szerintem nincs igazad! Én mindig Lukoil-nál tankolok. A kis magánkutakat elvből kerülöm (5 literes kannába 7,5 liter ment bele az 5 literes csíkig), az Agip jó de nagyon drága, a Mol viszont szerintem nem jó. 1 literrel is többet eszik az autóm a Mol benzinből mint akármelyik másikból. Egyébként tegnap tankoltam Lukoil-nál 404-405 Ft. körül.

  • 2017.10.29. at 09:30
    Permalink

    Az lehet, hogy 30-40 Ft-os árkülönbséggel találkozhatunk. De azt se felejtsük el, hogy többnyire ahol drágább az üzemanyag (nem akarok márkát írni), ott jobb minőségű is az, így összességében fogyasztásban vissza hozhatja az árát, sőt a szervizelésnél is!

Vélemény, hozzászólás?