Vajon mennyiért mérik Amerika legolcsóbb autóját?

Alapáron jár az egyik legjobb rablásgátló, amit mifelénk kéziváltónak hívnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olcsó, kisautóból faragott szedánok nálunk nagyrészt kikoptak, ellenben az Egyesült Államokkal, ahol öthavi átlagos bérből már új autóra is futja.

Máris megvan a 2024-es modellév legolcsóbb autója Amerikában, a Nissan egy hajszállal taszította le a trónról a nálunk is rekorder Mitsubishi Space Start (amely a tengerentúlon Mirage néven fut). Az új autók világába így arrafelé a Versa jelenti a belépőt. A név nálunk ismeretlen, az autók azonban nem: itthon forgalmazott típusok is megkapták már korábban ezt a plakettet a világ másik végén. Az első nemzedéket mi Nissan Tiida néven ismerjük, a harmadik pedig nem más volt, mint az európai Nissan Note. A negyedik generáció 2019-ben mutatkozott be, az autó orrából könnyen kitalálható, hogy ez bizony egy négyajtós Micra.
Hirdetés
A 4,5 méteresre hizlalt modell meglepően könnyű, a tömeg 1070-1180 kiló között mozog, ebből is látszik a kisautós rokonság. Alapáron egy 1,6 literes négyhengeres szívómotort adnak 124 lóerővel, a legolcsóbb kivitelnél érdemes lélekben készülni a kuplungolásra, felár ellenében CVT is kérhető. A fapados változathoz 15 colos acélfelnik, illetve fényezetlen kilincsek és tükrök járnak, de a felszereltség elviselhető. Klíma, tempomat, elektromos tükrök és villanyablakok nélkül nincs Versa, ahogy érintőképernyő nélkül sem. Továbbá vészfékasszisztens, sávelhagyásra figyelmeztető és tolatókamera is jár a kisautóhoz. A 2024-es modellévre az autó ára némileg emelkedett tavalyhoz képest, de még így is csak 16 130 dollárt, azaz átszámítva hatmillió forintot kérnek érte. Itthonról nézve ez sokak számára még mindig elérhetetlen, de érdemes megjegyezni, hogy az ottani 3700 dolláros átlagfizetéssel számolva öt hónapnyi bér már elég erre az új autóra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?