Végső Összecsapás a Tököli Reptéren

Három autós szakág zárja a szezont e hét végén Tökölön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptember 22-23-án a Tököli Repülőtéren három autós szakág szezonzáró versenyére kerül sor: több mint 150 versenyző méri össze tudását, eldől az idei összetett bajnoki cím is.

E hét végén három hazai autós bajnokság is zárja az évadot: a GyoruslásiFutam és a nagy jövő előtt álló Gymkhana mellett a legnagyobb figyelem természetesen a Hell Energy Országos Drift Bajnokság utolsó versenyére összpontosul.
A szervezők, mint mindig most is sok-sok meglepetéssel és egy teljesen újragondolt rendezvényterülettel készülnek. A három szakág utolsó versenyein felül számos családi program, kiállítás és remek szórakozási lehetőségek várják majd a nagyérdeműt, mely vitathatatlanul az idei év utolsó nagyszabású autós-motoros rendezvénye lesz. Nézzük sorjában mire is számíthatunk:
Szeptember 22. – szombat
Ezen a napon első sorban a gyorsulás szerelmeseit várják. Bárkinek lehetősége lesz arra, hogy biztonságos körülmények mellett 201 méteren letesztelje autója és saját - gyorsulási - képességét. A Ford- és a Suzuki-rajongók is összegyűlnek, mivel idei utolsó találkozójukat tartják és márkahűségük bizonyítása mellett a számukra kialakított szlalompályán is megmutathatják, hogy mennyire ügyesek. A hazai profi és street kategória drift versenyzői is elárasztják a tököli „nagykockát”, mivel lázasan edzenek majd a vasárnapi nagy derbire, ahol a legnagyobb dicsőség, azaz az összetett bajnoki cím megszerzése lesz a tét.
Aki rajong a drift autósportért, az már tudja milyen belülről átélni a keresztbecsúszás művészetét, aki még nem ismeri, annak a szervezők szerint ezen a napon mindenképpen ki kell próbálnia a drift taxi lehetőségét. A drift taxi után pedig jöhet egy remek kis kikapcsolódás a paintball vagy az infraharc pályán, ahol komoly terepen mindkét napon lesz lehetőség - természetesen védőfelszerelésben - harcolni. Noha a tököli hétvége szerves része lesz a benzinégetés, az is talál érdekességet, aki épp nem szeretne tankolni: az újdonsült Trikke sporteszköz, azaz a leginkább egy roller és egy kerekes síléchez hasonlító háromkerekű játékszer segítségével akár 30km/h-ás sebességgel száguldhat, szlalomozhat egyik ívből a másikba dőlve, szinte az aszfaltot érintve. Jó mókának ígérkezik, érdemes tehát ezt is kipróbálni.
Programok - Szombat
(START 08:00 - Belépőjegy 1500Ft / fő – 12 év alatt ingyenes!)
 1. Szezonzáró Gyorsulási Futam (201m) - Nevezési díj 1000Ft / jármű
 2. Driftedzés és Drift Taxi
 3. Szezonzáró Ford és Suzuki találkozó
 4. Szlalom pálya (Ford és Suzuki részére)
 5. Infra harc pálya (1500Ft / fő - 1 órára)
 6. Paintball pálya (2000Ft / fő - 100 tölténnyel, teljes felszereléssel, korlátlan időtartamra)
 7. Trikke pálya (Az első 5 perc ingyenes, utána 500Ft / 10 perc)

Hirdetés

Szeptember 23. – vasárnap
A hét utolsó napján tartják az idei Gymkhana és a Hell Energy Országos Drift Bajnokság szezonzáró futamát. Mindkét szakágban nyitott a bajnoki cím sorsa, így óriási izgalmakra számíthatunk. Természetesen most is vannak favoritok, de a tököli versenyeken rendszerint nagy mezőny verbuválódik össze és az előrejelzések szerint bizony lesz egy-két visszatérő, ráadásul külföldi pilóták is érkeznek! A Gymkhana és a drift versenyeken megszokott remek hangulat szinte garantált, mivel több ezer néző várható az év utolsó összecsapására. A körítés pedig ezen a napon is kiváló programokat ígér.
A Carstyling Tuning találkozó egyértelműen hazánk legtöbb autóját felvonultató kiállítása, ahol a flipp-flopp vasaktól kezdve a kihegyezett szörnyetegeken át mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Az RC driftesek is kivonulnak, akik általában a drift pálya lemodellezett kicsinyített másán csatáznak egymással elektromos hajtású modellautóik által. Mindezek mellett ezen a napon nyilvános rally edzést is tartanak, valamint az előző nap családbarát szórakozási lehetőségei is fennállnak.
Programok - Vasárnap
(START 08:00 – Belépőjegy 2000Ft / fő – 12 év alatt ingyenes!)
 1. Szezonzáró Hell Energy Országos Drift Bajnokság (PRO és STREET)
 2. Szezonzáró Gymkhana OB
 3. Nyilvános Rallyedzés (8000Ft / autó)
 4. Carstyling tuning találkozó (Cs kártyával ingyenes)
 5. RC Drift verseny
 6. Infra harc pálya (1500Ft / fő - 1 órára)
 7. Paintball pálya (2000Ft / fő - 100 tölténnyel, teljes felszereléssel, korlátlan időtartamra)
 8. Trikke verseny


A rendezők mindenkit szeretettel várnak az év utolsó nagy autós eseményén, szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren, mi pedig csak annyit tudunk hozzátenni, hogy tényleg jó bulinak ígérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?