Vezeték nélküli telefontöltés a Toyota Avalon luxuslimuzinban

Vezeték nélkül tölt telefont a Toyota luxusautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új szolgáltatással, a vezeték nélküli töltést lehetővé tevő Qi szabvánnyal gazdagította Avalon és Avalon Hybrid szedánjainak felszereltségét a Toyota.


[kepallojobb=376656]Egyelőre még a felsőbb kategóriás okostelefonok kiváltsága a vezeték nélküli tölthetőség[/kepallojobb]
Elkezdtek terjedni autókban is a vezeték nélküli telefontöltők, a Dodge Dart után most az amerikai Toyota zászlóshajóban, az Avalonban lesz elérhető a Technology Package részeként a Qi szabványú vezeték nélküli töltő. A Toyotánál az autó középkonzolján található az ebin névre hallgató kis talapzat, mely az éteren át juttat elektromos áramot az arra alkalmas telefonkészülékekbe. A telefont az ebinre kell helyezni, majd a töltést beindítani az erre kijelölt kapcsolóval. A Toyota közleménye szerint jelenleg 34 Qi-képes okostelefon van a piacon, legtöbbjük a kínálat felső végéről érkezik, mint az LG Google Nexus 4, a Nokia Lumia 920 vagy a HTC Windows Phone 8X. Akadnak olyan telefonok is, mint az iPhone 4S vagy a Samsung Galaxy S3, melyek nem tartalmazzák beépítve a vezeték nélküli töltés lehetőségét, de valamilyen kiegészítő, tok vagy hátlap felszerelésével alkalmassá tehetők a komfortos funkcióra. A mellékelt videón megtekinthetik, hogy a technológiailag fejlett, például 3 különféle TFT képernyőt és Intellitouch vezérlést is tartalmazó Toyota Avalonban miként működik a Qi-technológia.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?