Videó: együtt gyakorlatoztak a szlovák és a magyar rendőrök

Íme egy autósüldözéssel és elfogással fűszerezett rendőri gyakorlat testközelből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közös gyakorlatot tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyitra Kerületi Rendőr Igazgatóság, hogy még eredményesebben léphessenek fel a határokon átlépő bűnözéssel szemben.

A 2022. március 10-én végrehajtott gyakorlat az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszáról indult, majd a határ túloldalán ért véget. A magyar és szlovák rendőrök elsősorban a közös kommunikációt és az együttműködést, valamint a határon átlépő üldözés különleges intézkedéseit gyakorolták közösen. A gyakorlatot magyar oldalról dr. Varga Norbert rendőr alezredes, míg szlovák részről Mgr. Erik Fleischhacker őrnagy vezette.
Hirdetés
A művelet a Police.hu beszámolója szerint a szlovákiai Tany településnél ért véget, ahol a kitalált történetben szereplő embercsempészeket a közösen intézkedő rendőri erők elfogták. Az akció célja az együttműködő felek közötti kommunikáció javításán túl az éles helyzetekben bevezetendő, elméletben már jól ismert intézkedések valós körülmények közti gyakorlása volt. A résztvevő felek egyetértettek abban, hogy a határ két oldalán dolgozó rendőrök közt az együttműködés korábban is példaértékű volt, amit a közösen megszervezett és lebonyolított gyakorlat tovább erősített.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?