Villanyhajtásra váltott a SEAT kisautója

Még csak tanulmány a SEAT e-Mii, de hamarosan piacra is kerülhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elektromos hajtással mutatkozott a SEAT legkisebb autója a Mii. Gyártásba egyelőre nem megy, de Barcelonában szolgálatba áll egy 10 fős autómegosztó flotta.


Az elektromos hajtásra koncentrálnak a jövőben a SEAT-nál (is), azt ígérik, több modell is megjelenik majd teljesen helyi emisszió mentes hajtáslánccal a kínálatukban. Ennek első hírnöke az e-Mii, pontosabban még csak egy tanulmány kivitelben, de számíthatunk rá, hogy a SEAT kínálata hamarosan ezzel bővül. A megoldás persze nem volt nehéz, a Volkswagen testvérmodelljét, az Up!-ot már évek óta kapni villanyhajtással, csupán egy átemblémázás megoldja a helyzetet.
Hirdetés
Hajtása szinte teljes egészében a Volkswagen modelljéből érkezik, 81 lóerős villanymotorjával és 18,7 kWh-ás akkumulátorcsomagjával 160 kilométeres hatótávot ígérnek a spanyol kisautónak. Kilenc óra a teljes töltési idő hagyományos hálózatról, 40kW-os CCS töltőről viszont elég fél óra is a 80%-os töltöttséghez. A SEAT vezérigazgatója, Luca de Meo egyelőre nem erősítette meg az e-Mii gyártásba kerülését, csupán annyit árult el, hogy 2019-ig megjelenik egy elektromos autó a SEAT kínálatában. Emellett az e-Mii-ből készül minimum 10 darab, hogy a rendszert tesztelhessék, méghozzá egy autómegosztó flotta segítségével, ami Barcelonában áll szolgálatba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?