Virtuális játékautó a Lamborghinitől

A Lamborghini sem akar lemaradni a Gran Turismo vonatról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szinte már divattá vált, hogy az autógyártók a Gran Turismo játékba készítenek prototípusokat, amellyel aztán minden játéktulajdonos száguldozhat. A Lamborghini azonban egy élő példányt is megépített.

Néhány részletében a Formula E versenyautóira is hasonlít a Lamborghini V12 Vision Gran Turismo Concept, amit Monte Carlóban mutattak be, furcsamód nem csak virtuálisan. Pedig az autót csupán arra szánják, hogy jövő év tavaszától a Gran Turismo játékosok száguldozhassanak vele a képernyőn.
A bemutató időpontja és helyszíne sem véletlen választás eredménye. Létezik ugyanis egy az FIA szárnyai alatt rendezett szimulátor bajnokság, amelyben a Gran Turismo játékosai küzdenek egymással. Ennek a Gran Turismo bajnokságnak a döntőjén rántották le a leplet a Lamborghini tanulmányautójáról. Bár lehet, hogy a szimulátor kifejezéssel túloztam és a koncepcióautó is lényegében egy mozgásképtelen szobor, mindenesetre ebből is látszik, hogy egyre inkább teret hódít az E-sport és az autógyártók számára is egyre fontosabb hirdetési felület.
Hirdetés
A Lamborghini virtuális gépébe egyébként a Sian hajtásláncát képzelték az alkotói. Ez azt jelenti, hogy egy könnyű hibrid rendszer dolgozik benne szívó, V12-es, 6,5 literes benzinmotorral, 819 lóerős rendszerteljesítménnyel. Mindez a Gran Turismo modellt 2,8 másodperc alatt juttatja 100 km/h tempóra, míg a végsebessége 350 km/h, legalábbis a képernyőn és kizárólag a PlayStation tulajok világában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?