Visszatérhet az élet az egykori Saab gyárba

Újra autókat fejlesztenek majd az egykori Saab központban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A svéd autómárka ugyan aligha bukkan fel újra, de a korábbi Saab központ egy részét a Polestar újra autók fejlesztésére használja majd.

A Saab maradékait már rég széthordták, de a gyártelep továbbra is áll – jobbára üresen – a komoly ipari múlttal rendelkező Trollhattan városában. A Polestarnak köszönhetően azonban újra élet költözhet a gyártelepbe, miután a Volvóból kivált villanyautó-márka úgy döntött, hogy a város kezelésében álló helyszínen kibérel egy épületet, és fejlesztőközpontot nyit. Először a hajtáslánc-fejlesztést végzik majd itt az 5-ös és 6-os típus számára, de később villanymotorok, akkumulátorok és teljes hajtások tesztelését is itt végzik majd. A döntés az után született, hogy a Saab műszaki megoldásait felhasználó NEVS, amely korábban villanyautó-gyártást ígért, durván egy hónapja elbocsátotta alkalmazottai 95%-át. A Polestar azonban minden jel szerint szívesen építene azoknak a képzett autóipari szakembereknek a szaktudására és tapasztalatára, akik Trollhattanben érhetők el, és korábban a Saab, illetve a NEVS alkalmazásában álltak. Csak ez utóbbi cégnél több mint 300 fő állása szűnt meg március közepén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?