Ismét extrém autóval rukkoltak elő a Toyota mérnökei

Az Y-generációnak épített autót a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a Toyota Rhombus már 2019-ben megmutatta magát, az idei Los Angeles-i Autószalonon is megcsodálhatta a nagyérdemű a nem mindennapi modellt.

A beszédes Rhombus nevet kapta a Toyota nemrégiben megvillantott tanulmányautója; a fejlesztők az autó üléseit úgy helyezték el a beltérben, hogy felülnézetben éppen egy rombusz alakzatot rajzoljon ki a négy ülés. Ennek köszönhetően minden ülésben nagy tér áll rendelkezésre az utasok számára, annak ellenére, hogy a beltér nem nagyobb egy alsó-középkategóriás járműénél. A vezetőülés 360 fokban forgatható, így könnyebb a beszállás, valamint az önvezető funkció bekapcsolása után a sofőr teljesen hátra is fordulhat a többi utashoz.
Hirdetés
Az extrém belsőhöz extrém külső is társul; első ránézésre az autó elejét és hátulját is kihívás megkülönböztetni. Az ajtókról hiányoznak a kilincsek, azokat telefonos applikációval és a beépített villanymotorok segítségével lehet kinyitni. A visszapillantókat is kár keresni a megszokott helyükön, ugyanis videokamerák helyettesítik ezeket is. Talán a kialakítás is árulkodó; a Rhombus természetesen villanyhajtású, bár részletesebb specifikációt nem közölt a Toyota. Sanszos, hogy az autó csupán egy kísérlet, nem tervezik a szériagyártását.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?