Visszatért a jövőbe? Bemutatkozott az új DeLorean!

Íme a DeLorean Alpha5: mutatjuk, mit rejtenek a hatalmas sirályszárny-ajtók!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Modern, sportos formával és a legendás elődhöz hű részletekkel tért vissza a DeLorean. Lerántották a leplet az Alpha5 villanykupéról, ráadásul rengeteg információt is nyilvánosságra hoztak az újdonságról. Íme a részletek!

Hivatalosan is visszatért a DeLorean, ráadásul a villanyvonatra is felült az új Alpha5 utazókupéval. Akárcsak az elődje, ismét sirályszárny-ajtókat kapott, ám ezek akkorák, hogy a hátsó sorba is kényelmesen ülhetnek majd be a segítségével az utasok. Mindezt most is az Italdesign öntötte formába, ami ismét modern látványt kölcsönöz a DeLorean újdonságának. Ezt fokozzák a villanyautós jellemvonások is, mint például a méretes felnik és az elöl-hátul vékony LED csíkokból rajzolt menetfények. A töltőcsatlakozó a bal első sárvédőre került.
Hirdetés
Méretek terén hatalmasat nőtt, 4995 milliméteres hosszához 2044 milliméteres szélesség társul, mindezt ellensúlyozza 1370 milliméteres magassága és 0,23-as légellenállási együtthatója. Ez utóbbi mondjuk nem a legjobb a kategóriájában, a Mercedes EQS-nél 0,20-ra tudták faragni a mérnökök az említett adatot. Bent nem érdemes a fluxuskondenzátort keresni, de ha mégis így tennénk, akkor két különálló hátsó ülést fogunk találni a helyén, míg a műszerfal kapcsolóit és óráit nagyrészt érintőképernyőkkel helyettesítették az Alpha5 belterében. Hogy pontosan milyen hajtás került bele, arról még titkolózik a gyártó, ám az adatok már nyilvánosak. Sőt, azt is elárulták, hogy az Egyesült Királyságból érkező egységeket fogják majd beépíteni Olaszországban, ahol maga a gyártás történik majd.
Hirdetés
Az elődjével ellentétben nem múlja alul a konkurenciáját a lemezek alatt sem az új DeLorean, a teljesítményadatokra ugyanis aligha lehet panasz. 3,4 másodperc alatt éri el a 100 km/órát állórajtból és elektronikusan szabályzott 241 km/h a végsebessége, miközben a 100 kWh kapacitású akkucsomagjának köszönhetően szabálykövető használattal akár 483 kilométeres hatótávra is képes egy töltéssel. Ráadásul mindez az alapmodellre igaz, amelyet majd 2024-ben mutatnak be, később még jöhetnek erősebb változatok. Fontos viszont megjegyezni, hogy ez egy limitált példányszámban készülő modell, összesen 88 darabot gyártanak csak belőle. A sikertől függetlenül folytatják a munkát a tervezők: egy V8 szívű kupé, egy villany-szedán és egy hidrogén-hajtotta SUV is várható tőlük az elkövetkező években. Hogy mindez tényleg megvalósul-e, arról sajnos az új Alpha5 volánja mögött sem győződhetünk meg, mert bár alig 4,35 másodperc alatt eléri a legendás filmtrilógia 88 mérföldes óránkénti sebességcélját, jó eséllyel ekkor sem tud minket a jövőbe repíteni a válaszért.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?