WTCR: Ehrlacher a bajnok, Tassi a legjobb magyar

Lezárult az idei WTCR szezon, a sorozat legifjabb bajnokát köszönthetjük

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Yann Ehrlacher, a Lynk&Co francia pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, míg a legjobb magyar Tassi Attila lett a Hondával.


Hirdetés
Múlt héten nem csupán megismerhettük a WTCR tervezett jövő évi naptárát, ami hazai indulást tartalmaz, hanem lezárult az idei is. A spanyolországi Alcanízban rendezett utolsó versenyhétvégén Yann Ehrlacher, a Lynk&Co francia pilótája nyerte az idei szezont, míg a legjobb magyar hat forduló és 16 futam után a 99 ponttal 12. helyen záró Tassi Attila lett Honda színekben.Az idényzáró vasárnapi versenyek közül az elsőt az argentin Esteban Guerrieri (Honda), a másodikat a francia Yvan Muller (Lynk&Co), míg a harmadikat az uruguayi Santiago Urrutia (Lynk&Co) nyerte. Ehrlacher a második futamon hatodik lett, ezzel bebiztosította világkupa-sikerét, és 24 évesen a sorozat történetének legfiatalabb győztese lett.
Hirdetés
A magyarok közül az első versenyen Tassi 10., a tavaly bajnok Michelisz Norbert (Hyundai) 16., Boldizs Bence (Cupra) 17. lett, Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) nem tudta befejezni a futamot. A második viadalon Michelisz az ötödik, Tassi a nyolcadik, Kismarty-Lechner pedig a 14. pozícióban ért célba, míg Boldizs kiesett. Az idényzáró futamon Michelisz hetedik, Tassi a 11., Boldizs a 17., Kismarty-Lechner a 19. lett.
Hirdetés
Az összetett pontversenyben Ehrlacher (234 pont) mögött Muller (195) lett a második, Guerrieri (194) a harmadik. Boldizs és Kismarty-Lechner csapattársa, a magyar Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona hetedikként zárt (168). Tassi - akit az utolsó versenyen is csapatutasítás szólította ki, hogy ezzel Guerrieri több pontot szerezzen, és az összetettben megelőzze Vernay-t - (99) a 12., Michelisz (93) a 13., Boldizs (34) a 18., Kismarty-Lechner (17) pedig a 19. helyen végzett.
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?