Yachtot is a Mercitől. Vagy az Aston Martintól

Ismert márkanevek a Monaco Yacht Show-n

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismert autós márkanevekkel nem csak szárazföldi járművek adhatók el, jól tudja ezt a yachttervező Mercedes-Benz és Aston Martin is.

A jól csengő márkanév érték. Porsche márkanéven például évtizedek óta találkozhatunk a legkülönbözőbb termékekkel is, amelyeknek semmi közük az autókhoz. Ugyanakkor sok cég szívesen terveztet neves autógyártók designereivel, vagy maga a márka forgalmaz saját nevével fémjelzett egyéb termékeket is az autókon kívül. A Porsche Design mintájára például 2010 óta létezik a Mercedes-Benz Style, amely a Monaco Yacht Show alkalmából mutatja be legújabb alkotását, a Silver Arrows Marine ARROW460 – Granturismo típusát.
Hirdetés
A Lufthansa Technikkel együttműködve repülőgépbelsőt is tervez a Mercedes-Benz Design. A repülőterek VIP-várótermeinek hangulata éppúgy megvalósítható egyedi repülőbelsőként, mint a magánrepülők lakosztályt idéző enteriőrje, fürdőszobával és franciaággyal. Persze mindez nem csak a designról szól, hiszen például az érintőképernyős rendszerek itt is megjelennek, akár olyan üvegfalakba építve, amelyeknek felülete gombnyomásra változtatható átlátszóból koromsötétre. A Mercedes-Benz mellett az Aston Martin is beszállt a yachtbizniszbe, legalábbis a nevével. A Monaco Yacht Shown-n debütált 11,1 méteres AM37 típusuk, háromféle kivitelben, dízel vagy benzinmotorral. A csúcsváltozat, az AM37 S 8,6 literes, 520 lóerős V8-as benzinmotort kap, amivel akár 50 csomós - vagyis közel 100 kilométer/órás - sebességre is képes. Az alapváltozat benzinese 8,2 literes, 430 lóerős V8-as, míg a dízel 4,2 literes, 370 lóerős V8-as, tehát az Aston Martin vízen is igyekszik a márkanévhez illő teljesítményt szolgáltatni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?