Zalaegerszegen épülhet fel a Magna új gyára

Újabb autóipari gyáregység létesülhet idehaza

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

400 új munkahelyet teremtene a Magna gyára, amelyet Zalaegerszegen építenének fel. A tervek szerint az üzem már jövőre megkezdené a termelést.


Az Automotive News értesülései szerint már zöld utat kapott a Magna International új gyára. Szlovénia helyett viszont úgy néz ki, hogy idehaza építik fel új autófényező üzemüket.
Hirdetés
A két ország már régóta versenyben van a Magna új létesítményéért, amely 400 embernek teremt majd munkahelyet. A Magna egyébként már korábban megkapta az engedélyt a szlovén környezetvédelmi ügynökségtől, viszont a helyi civil szervezetek megtámadhatják, így végleges döntés még nem született. A cég viszont minél hamarabb szeretné beindítani az üzemet, így nem várhatnak sokáig, 2018-ban már meg akarják kezdeni a termelést. A kanadai-osztrák Magna Steyr a világ harmadik legnagyobb autóalkatrész-gyártója, 161 ezer embernek adnak munkát világszerte és 29 országban vannak jelen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?