SUZUKI SWIFT

Futott kilométer: 47 000 km

Vegyes fogyasztás: 5.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

A pro: Kicsi városi autó az én és a feleségem vezetési stílusa merőben eltérő. Ennek ellenére az autó városi fogyasztása 5,5-6 liter között van. Autópályán viszont meglepően jól teljesít 4,5 litert mértem 2600km-n. Könnyen vezethető és kezelhető. A kezelő szervekre hamar rá áll az ember keze. A tükrökből majdnem tökéletes a kilátást és parkolásnál is remekül használhatóak. Az autót könnyen meg lehet szokni így a vezethetősége is jó. Mozgékony és ddis ellenére fürge és lendületes. A motorral, illetve a főbb alkatrészekkel nem volt problémám a motortérbe csak télen és tavasszal nézek be amikor hűtő és ablakmosó folyadékot cserélek. Sőt még egy izzó sem éget ki. A kontra: A két visszahívás nem az autónak hanem a gyártónak a hibája. Az első fékek, hol morgó, hol nyikorgó hangot adnak ki. A szakszerviz szerint a betétek jók, de nem a legjobb minőségűek. Ha kötelezőnél fékbetét cserére kerül sor és van mód rá akkor ne a gyárit rakassuk be, hanem egy jobb minőségűt. Távirányító elem gond. (Átmenet nélküli lemerülés :-) A hátsó ajtóknál a küszöbön lévő műanyag burkolat hajlamos eldeformálódni. Nekem a két burkolat illeszkedésénél kb. fél centis hézag van. A szerviz szerint nem cseregaranciás. Nem egy családi autó, amikor megvettem tudtam, hogy kicsi a hely az első ülés mögött. A gyerekülésben ülő gyerekek lába nem lóg le pont az első ülések háttámlájának alsó részét érik. Ez télen nem a legjobb. Érdemes üléshuzatot venni. A legjobban ami idegesít az a tetőcsomagtartó rögzítése. Ahhoz, hogy rögzítsük a csomagtartót a szigetelő gumit el kell húzni. Ez nem éppen a legszerencsésebb megoldás. Ráadásul a gumi kemény és hajlamos a deformálódásra és 100%osan nem tudtam visszahelyezni.

Használó

Születési éve: 1977

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 2

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 6 liter

Fogyasztás országúton: 4.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 5.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom

Meghibásodás leírása: Az autót a gyártó kétszer rendelte vissza korrózió védelem miatt. A problémát a karosszéria és a kárpitozás közötti párásódás okozhatta. Az én esettemben elég volt a vegyszeres védelem nem kellett javítani a karosszériát. A javítás díjmentes volt és kb. fél napot vett igénybe

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Nincs kiemelt meghibásodás.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál:

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A csomagtér ajtó nem csukódott rendesen. Többszöri próbálkozásra sem volt hajlandó becsukódni csak ha nyitó nyomógombot megnyomtam. Kötelező szerviznél jeleztem a gondomat és azonnal javították. Egyszerűen rosszul volt beállítva a záró szerkezet.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem