VOLVO 940

Futott kilométer: 420 000 km

Vegyes fogyasztás: 7.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Először is nem az első és nem az utolsó volvóm. Sorban 344,340,760,740,v70 és most 940.A v70.es megvan és eszem ágában nincs eladni se elcserélni.Az autó röviden:nagy kényelmes a gyári vw motor ellenére remek menettulajdonságokkal bír.Ha valaki nagyon szeretné az eredeti motorja ennek egy v6 biturbós-intercooleres hagyományos adagolós motor,de egy motor árából a svédek vettek három német ipari szemetet motor gyanánt.A kaszni: NAGY ezt máshogy nem lehet jellemezni.az hogy 19 évesen hidegen zireg-zörög a kárpitozás elmegy,ültem 100000 euró feletti német szemétben ugyanúgy zörög, csak akinek ilyen van nem meri leirní nehogy kiröhögjék.Fogyasztás 2400 ccm 7 liter 1550 kilós autónál szerintem nem rosz. Küllem: TEKINTÉLY! Menettulajdonság:remek nem kevés sört nyertem a fordulóképességével aki még nem látta nem hiszi el egy retek suzuki vagonnak nagyobb hely kell a forduláshoz mint ennek ( és az összes 700-nak is).Biztonság: ezt nem részletezem, nem kell.Összességében ha valaki kicsit szereti és megbecsüli akkor nagyon sokáig szolgálja a gazdáját.A v70-es egy más kategória kényelem, gyorsaság, biztonság, megbizhatóság stb.Hátránya kell hogy legyen én csak azt írom nem tud főzni.A többit nem részletezem.Sok típushiba van bennük vw motor,kardán-felfüggesztés over-drive váltó, nem félmillió km.-re van tervezve a futómű gyengéi:magyar utak!!! Ez nem vicc.

Használó

Születési éve: 1969

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 2

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 8 liter

Fogyasztás országúton: 6.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Magam javítok-cserélek mindent.Leírás: Ha valaki odafigyel ezek a közuti tankok örökösek mint a nyomorúság.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: hajtás / váltó Javítás összege: 5000 Ft. Leírás: Tipushiba a kardán-felfüggesztő csapágy sajna bontóban már nehéz hozzájutni a gyári 53000FT.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 10000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Odafigyelés.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem