SKODA OCTAVIA

Futott kilométer: 247 000 km

Vegyes fogyasztás: 6.6 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

tetszik: a Szervíz ahova rendszeresen viszem. Nem teszik: bármilyen hiba van azonnal autó mentőt kell hívni. Az alkatrész árak vetekszenek egy csúcs kategóriás autóéval. Előtte 4 Alfa-Rómeóm volt (hírhedt a műszaki megbízhatóságáról). A 4 autóval nem volt annyi probléma mint a szuper VW-s CSÚCS Skodával. Sokkal kényelmesebbek (1999 Alfa 146) voltak, a Selespeed 156 váltó megbízhatóbb volt mint a PD TDI motor, a 166 2.4 JTD csak 150 Le volt sokkal takarékosabb és egyenletesebb húzású volt, a kanyarban nem fulladt le.

Használó

Születési éve: 1968

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? nem

Fogyasztás városban: 7.4 liter

Fogyasztás országúton: 6 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6.6 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 7 alkalom , ebből 4 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Sok apró eseti hiba mellett megjegyzem hogy, a futóműve igen tartós. Első javítása 200.000 km után volt, a Magyar utak ellenére. Igaz 340.000,- Ft-ba került.. De cserébe kapok egy igen kemény fogtömés rázós utazást.Lerobbanás oka: motor

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 250000 Ft. Leírás: Olasz kiküldetés után (!) M3 lehajtó, motor leáll, Stop, nem indítható, (rendőr mérges mert elé, a trafipax elé, gurultam be. Telefon, kollégák behúznak a gyöngyösi szervízbe, csere autó nincs mert "nem az Asistance vitt be". Mondom: "biztos a PD befecskendező" . 3 nap javítás után PD befecskebdező csere 250.000,- Ft. Ez 2011 február. 2011 március. M6 Alagutak Bpest felé. Motor leáll, piros lámpa világít. "Rutin": kuplung ki, gurulás ki az alagútból. Félre állás, Asistance szolgálat hívása. Kiszolgálás példásan korrekt. Beszállítás, Szekszárd Auto Cty. Csere autó, 2 nap után autó átvétel, "Méltányosság: 150.000,- Ft.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 10000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: DPF szűrő. Kecskeméten találtam egy kis "garázs céget" aki kitisztította részecske szűrőt. Majd visszaküldött a márka szervízbe ahol rájöttek a gyári hibára! Azóta a szerviz mindenkinél elvégzi ezt a pitiáner javítást - újra vezetékelés a nyomás jeladóknál! - .

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem