VOLVO XC60

Futott kilométer: 15 900 km

Vegyes fogyasztás: 9.3 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

A Volvo XC60 kijelenthetem bátran, elfogultság nélkül hogy igen jó és megbizható autó. A fentiekben már emlitettem a teljes potkerék hiányát és ennek hátrányait, ami semmit sem von le az XC60 értékeiböl. Azota már könnyebb terepen is kiprobáltam és gond nélkül megállta a helyét. Az országúti és városi bravurjairol kár volna itt irnom hisz az elcsépeltségig lett már emlitve. Mégis annyi azért ide is belefér hogy az XC60 hosszú utakon nagyon csendes és kezes, szinte ringató érzés benne utazni akár vezetö ként is. Hiperbiztonságos léte miatt sokszor megfeledkezünk az éppen aktuális sebességéröl és meglepödve vesszük észre hogy rég a megengedett fölött száguldunk. Összesítve AZ XC60 EGY ÁLOM ( amit ha minden éjjel megálmodunk sem unjuk meg soha). :)

Használó

Születési éve: 1960

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 3

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 10.2 liter

Fogyasztás országúton: 8.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 9.3 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Az XC60 ban mindenképpen hiányolom a teljes értékü potkereket. Ha én dönthettem volna róla biztosan nem maradt volna el. Gondoljanak csak bele: elmegy az ember a családjával kirándulni, mondjuk a hegyekbe és az uton felszed valamit a gumi amitol szép lassan leereszt majd a felni menet közben kikoptatja a két oldalát. Ezt bizony javitószettel nem lehet kijavitani és a mankókerék sem alkalmas arra hogy a kirándulás tovább folytatodhasson. Igy szerzünk igazán rossz benyomást, de ekkor sem az autóról hanem inkább a gyártokrol akik, nem számoltak azzal hogy az általuk készitett szabadidöautó (SUV) az tényleg ilyen célokra is használható legyen. Marad a keserű tapasztalat és a felismerés hogy az XC60 az nem alkalmas városon kivüli kirándulásra, hacsak nem viszünk magunkal egy teljes értékü potkereket is, ami már más kérdés hogy jól beférne a csomagtartoba. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Nincs teljes értékü potkerék, ami hatalmas hiba.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: hajtás / váltó Javítás összege: 68000 Ft. Leírás: A fentiekben már elmondtam.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 10000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A mankókerék csak arra alkalmas hogy lassan elvigyen hazáig. Aztán kezdödik a gumi keresés, ami akár hetekbe is kerülhet. Lévén igen ritka az XC60as gumik mérete és tipusa.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem