FIAT MAREA

Futott kilométer: 222 300 km

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Tetszik mindene, imádom!

Használó

Születési éve: 1966

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 3

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 7.8 liter

Fogyasztás országúton: 6.1 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Több márkát használtam rendszeresen, Olaszt is Németet, Japánt, nem igaz, hogy csapnivalóan rakták össze, gyenge alkatrészekből. Az Olaszok a Tipo után nagyot fejlődtek, rájöttek, hogy nem csak a Marelli gyárt alkatrészt... Összeszedték a világ vezető gyártóitól a beépített részegységeket: Gyújtás=Beru, ABS=Bosch,Elektromos rendszer jellemzően Valeo. Zárak=Valeo .... Ha belenéz valaki egy "Népautóba" ugyanezek köszönnek vissza.... Csak az jó imaget teremtett maga köré, ettől meg mindenki hanyatt vágódik.... Akinek nem volt Marea kombija, nem tudja a feelinget! Egy Corollából (1989) ültem át 2002-ben. A családban/munkahelyen több márka volt, amit rendszeresen használtam. Mindig megállta a helyét, és a kezdeti előítéletet hamar eloszlatta bennem. kiválóan kihasználható belső tér, jó utazásim kényelem jellemezte. Az úton a tisztelete megvan, mert ha kell, akkor gyorsan, dinamikusan lehet vele haladni. Kiváló a kanyarstabilitása, fordulékony, a síkos úton is kiválóan kormányozható, stabil érzetet nyújt nagyobb sebességnél is. Végsebességét tekintve 200000 km után is 225 km/h-ig elmegy, persze ez itthon nem próbálgatható sokszor... A motor 100km/h-nál 2300-2500 körül forog, a "piros" tartománya 5-8000 közt van. Sajnos az utakon százával közlekednek ennél sokkal rosszabb műszaki kivitelű és állapotú "közkedvelt" autók. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Műszaki okból 11 év alatt soha nem kellett megállni. Kipufogóm persze már nekem is törött el út közben, de a célban felkötöttem, s 230 kmt jöttem vele, aztán kapott újat!

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Nincs kiemelt meghibásodás. Leírás: Fennakadt 180000 km után a termosztát télen, de karton a hűtő 3/4-e elé és közlekedtem tovább a javításig. A csere 15eFt-ba került, kb 1,5 óra munkával. Az ilyen hiba bármely típusnál előfordul. akkor van nagyobb gond, ha nm veszik észre....

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Ismeretlen számomra az ilyen hiba. Aki ilyenbe fut, az nagy eséllyel rossz helyre vitte a gépet, ill. maga sem az a műszaki gondolkodó fajta, aki logikával kideríti a hibát.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem