Túlterhelték a pontonhidat: felúszott a Ford

Hiába volt óvatos a Ford sofőrje, egy teherautó miatt vízkáros lett az autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rövidfilm arról, hogy milyen veszélyeket rejt a pontonhíd: ha túlterhelik megsüllyed, ezért ésszel kell(ene) ráhajtani.

Meghatározott terhelést bír csak az egymáshoz kötözött úszóelemekből összeállított pontonhíd. Ha túl nagy terhelést kap, akkor egyszerűen elsüllyed. Mivel azonban ki van kötözve, amint leveszik róla a túlsúlyt, lehajt róla a túlzott a terhelés, a híd ismét használható. A süllyedő hídon persze vizesek lesznek az emberek, vagy akár az autók, amelyek így víz- és akár totálkárosak is lesznek, hiszen járó motorjuk vizet szívva azonnal csütörtököt mond.
Ez történhetett az alábbi videón látható Ford Focusszal, amelynek sofőrje bölcsen nem hajtott az előtte megálló Lada mellé, ellenben a mögötte lévő teherautós nem volt ilyen józan, őt nem érdekelte, hogy a híd megsüllyed, hiszen az ő járműve nagyobb tömege miatt nem úszott fel, illetve magasabb építése miatt motorja sem szívott vizet. A megsüllyedő hídon a billencs áthajtott, a Ford pedig ottmaradt, s vélhetően már nem saját erejével jött le onnan. Ilyen veszélyeket rejt egy pontonhíd, ha túlzott terhelést kap...
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?