Bugatti hírek: 1500 lóerős Veyron-utód és EB utolsó kiadás

1500 lóerővel jön a Veyron utódja, de előtte még itt az Ettore Bugatti kiadás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eredeti Veyron 2011-ben elfogyott, de még 15 Grand Sportot kell eladni a széria kifutásáig. A limitált kiadás majd segít, majd jön az új.


Lassan elfogy az összes Veyron. A 300 kupé már 2011-ig elkelt, mostanra meg már 405 legyártott darabnál járnak. A jelenleg futó roadsterből 150-et terveztek, 105-öt már eladtak, 30 meg van rendelve, de még dolgoznak rajtuk, így a még megvásárolható készlet összesen már csak 15 darabos. Februárban megírtuk, hogy a típus hamarosan kifut, akkor még 40 eladó példány volt elérhető. Ha véget ér a 2005-óta kapható típus pályafutása, akkor valami még gyorsabbra és még erősebbre lehet számítani. Utódlására korábban a négyajtós Galibier kupé jött szóba, de azt nem találták megfelelőnek, így maradnak a kétajtós szupersportautó koncepciónál.
Hirdetés


A Veyron utódja is a 8,0 literes, négyturbós W16-os motort fogja használni, váltója hétfokozatú duplakuplungos lesz, és állítólag fog kapni egy kis elektromos segédletet is, hogy biztosan lenyomja a Hennessey Venomot. Amíg bemutatják a valószínűleg hibrid hajtásláncú, a hírek szerint 1500 lóerősre tervezett utódot, addig is kihoztak egy búcsúsorozatot a márka alapítója, Ettore Bugatti előtt tisztelegve. Az eddigi öt Les Légendes de Bugatti limitált kiadás után ez az utolsó. Három példány fog készülni a Bugatti Veyron Ettore Bugatti különleges kiadásból, áruk egyenként 2,35 millió euró lesz. Az autó alapját a Grand Sport Vitesse adja, kétszínű gyönyörű fényezése egyedi, vele állítanak emléket az 1932-es Type 41 Royale modellnek. Egyedi a kereke, megkapta a cégalapító testvére által tervezett "táncoló elefánt" motívumot is, mint ahogy a korábbi öt limitált kiadás is. A beltér dekorelemei karbonból és alumíniumból készülnek, és most először kétszínű bőr a kárpitozás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?