A WTCC pilóták vágya valóra válhat: újra Nürburgring

2015-ben visszatérhet a Nürburgringre a WTCC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Harminc év után elsőrangú autóverseny térhet vissza a Nordschleifére. A WTCC mezőnye 2015-ben a legendás Nürburgringen fog körözni.


A legendás pálya építése 1925-ben kezdődött és 1927-re készült el első változata, de azóta is folyamosan formálódik. Mai vonalvezetését az 1984-es nagy átépítéskor kapta. Legendás nagy köre a Nordscleife hossza, nehézsége és elhelyezkedése miatt kapta a Zöld Pokol becenevet. A veszély miatt a Forma-1 1976-ben hagyta el a pályát, a WSC (World Sportscar Championship) sorozat (a World Endurance Championship elődje) meg 1983-ban. Manapság a helyi szervezésű hossztávú versenyeknek ad helyet, meg persze a messze földön híres nyílt pályanapoknak és a gyárak tesztjeinek. Jövőre viszont újra lesz itt vb-futam, a WTCC mezőnye fog egy 5 körös, 120 kilométeres versenyt futni, egy tankolással. A kombinált körben lesz a Nordschelife és a GP-Strecke részekből is, így azon a 26 kilométeren fognak a versenyzők autózni, amin a 24 órás versenyek mezőnye is ment egykor.
Hirdetés


A versenynaptárba úgy fog bekerülni az esemény, hogy egybeessen a Nürburgringi 24 órás versennyel, így több mint 200 ezer nézőt várnak az eseményre. Robert Huff, Yvan Muller, Sébastien Loeb és Gabriele Tarquini persze örül az extravagáns ötletnek, a 150 kanyart megtanulni természetesen kihívás lesz az egész mezőnynek. A WTCC sorozat utoljára 1987-ben járt a Nürburgringen, de nem a Nordschleifén, hanem a GP-Strecke aszfaltján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?