Ideje tankolni: drágulhatnak az üzemanyagok

A benzinnél és a gázolajnál is áremelés várható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az iraki események hatására emelkedtek az olajárak, s a héten a forint is gyengült dollárhoz képest. Minden jel áremelést jósol.

A héten egyre erősebbek lettek Irak területén a szunnita lázadók, közben pedig újabb orosz tankok lépték át az ukrán határt - az ezek miatti aggodalom hatására 6 éves csúcsára, 113 dollár fölé emelkedett a nyersolaj hordónkénti ára, s a finomított termékek is kivétel nélkül drágultak.
Hirdetés

A benzin 1, a gázolaj 0,7%-os - dollárban számolt - tőzsdei áremelkedése mondjuk még nem lenne tragédia, számunkra azonban tovább rontja a helyzetet, hogy a forint is gyengült a héten, árfolyama 0,5%-kal romlott. Számunkra így már 1,5%-os benzin- és 1,2%-os gázolajdrágulás látható. Ez vélhetően a benzinkutakon is jelentkezni fog, mindkét üzemanyagfajtánál 2-3 forintos drágulás várható. Ideje tehát tankolni.
A MOL döntése az árkorrekcióról hétfőn esedékes, a drágulás szerdától lehet majd hatályos. Mivel az egyes töltőállomások között továbbra is literenkénti 30-40 forintos áreltérések is lehetségesek, csak annak érdemes előre tankolnia, aki kedvező díjszabású kút mellett halad el. A jelenlegi 413 forintos benzin- és 410 forintos gázolaj-átlagár mellett a jobb helyeken most még 400 forintos ár alatt is megcsíphető mindkét üzemanyagfajta, szerdától ez vélhetően nem lesz így.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?