Csak a gázolaj lesz olcsóbb, a benzin nem

E hét szerdán csak a dízel kap ármérséklést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg az elmúlt hetekben a benzin és a gázolaj ára is lefelé ment, augusztus első szerdáján csak a dízelé csökken.


Az elmúlt hónapban a 95-ös benzin árát 12, a gázolajét 19 forinttal csökkentette a MOL, augusztus első ármérséklése viszont csakis utóbbit érinti: szerdán 4 forinttal mérsékli a gázolaj árát a MOL, a benziné akkor nem változik - derül ki az MTI piaci forrásokból táplálkozó jelentéséből.
A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára 355 forintra mérséklődik, a 95-ös benziné 374 forint marad. Legutóbb múlt pénteken változtak az árak, akkor bruttó 5 forinttal csökkent a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj ára. A nyáron tapasztalt árcsökkenés nem egyedi, tavaly szeptember és idén január között is mintegy 100 forinttal estek az üzemanyagárak, majd jelentősen nőttek persze. Most azonban ismét távolodnak az egykori, 450 forintot is elérő csúcsáraktól. A benzin 2012 áprilisában, a gázolaj már januárjában elérte az említett csúcsszintet.
Hirdetés
Mivel az egyes töltőállomások árai között jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos eltérések is tapasztalhatók, a drágább helyeken, például az autópályák mentén manapság is össze lehet futni 400 forintos literárakkal. Tankoláskor tehát nem csak annak ideje, hanem helye is jelentősen befolyásolja a cechet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?