SQ5 és SQ7 már van, jöhet az SQ2 is

Izomverzió készülhet az Audi legkisebb Q-modelljéből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi állítólag legkisebb Q-modelljéből, a szabadidő-autó helyett inkább crossover Q2-ből is fontolgatja egy izomverzió piacra dobását.


Habár az Audi legkisebb Q-betűs modellje, az MQB platformos Q2 csak ősszel lép piacra, a márka fejlesztésekért felelős igazgatósági tagja, Stephan Knirsch arról számolt be a brit AutoExpress számára, hogy már most gondolkoznak egy izgalmasabb verzió piacra dobásán is. A nagyobb Q5 és Q7 szabadidő-autókból már van SQ5, illetve SQ7 verzió, a Q3-as pedig RS Q3 néven valódi méregzsákként is létezik - 2,5 literes, 340 lóerős öthengeres turbómotorral és 4,8 másodperces 100 km/órára gyorsulással. Utóbbiból ráadásul egy performance verzió is kapható - 27 lóerő teljesítménynöveléssel és mindössze 4,4 másodperces gyorsulással.
Hirdetés

Ami viszont a lehetséges Q2-t illeti: vélhetően az S3-as 2,0 literes négyhengeres turbómotorja kerülhet bele. Utóbbi a nemrég frissült S3-asban 310 lóerőt ad, az alapáron adott hatfokozatú kézi váltó esetén 380, míg a feláras S tronic (duplakuplungos automata) esetén 400 Nm nyomatékkal.
Az már csak egyéb név nélküli, belsős információn alapul, hogy állítólag RS Q2 néven egy még komolyabb izommodell is érkezhet, az RS Q3-ból (is) ismert 2,5 literes öthengeressel, akár 400 lóerős teljesítménnyel - amivel a Mercedes-AMG GLA 45-ös 375 lóerejére is rálicitálna. Utóbbira persze még jó pár évig, sanszosan legalább a modellfrissítésig várni kell. Mivel a Q2 csak idén lép piacra, még az SQ5 verzió érkezése is csak jövőre valószínű. Az RS Q2 pedig 2019-ben, a háromévesen aktuális ráncfelvarrással valószínű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?