Új változatokat is hoz a BMW i3 faceliftje

Két új modellel bővül a BMW i3 kínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megduplázza a választható i3 modellek számát a bajor gyártó. A várható debütálás idén ősszel lesz Párizsban.


A BimmerToday információi szerint két új változatot is piacra dob a BMW az i3-ból. A jelenleg futó tisztán elektromos és belsőégésű motorral kiegészített kivitelekben 60 Ah-s (355 V feszültség mellett ez ~22 kWh kapacitást jelent) akkumulátorok biztosítják a hajtáshoz szükséges energiát. A két új modell lényegében a fentiek másolata lesz, annyi különbséggel, hogy másfélszeres tudású, 92 Ah-s akkumulátorral szerelik őket. Ennek megfelelően várhatóan a hatótáv is megugrik 50 százalékkal.
Hirdetés
Jó hír, hogy a most futó modellek egy szoftverfrissítést kapnak, amellyel a jelenlegi 170 kilométeres hatótáv 193 km-re növekszik. Ennek megfelelően az erősebb akkuval felszereltekkel közel 300 km-t is autózhatunk tisztán elektromos üzemben. A hivatalos premierre várhatóan idén ősszel, a Párizsi Autószalonon kerül sor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 07:10
    Permalink

    Valaki azt magyarázza el nekem, hogy egy szoftverfrissítéssel miért ugrik meg az akku kapacitása több, mint 10%-al? Fizikai változás nyilván nem történik! Akkor azonos vezetési stílus és út mellett miért tud többet menni elméletben? Ezek az elektromos hatótávok is kb. annyira életszerűek, mint a laborban, fékpadon mért üzemanyag fogyasztás és inkább elméleti vagy marketing értékek. Kár, hogy egy ilyen jó elektromos autó mellé is ilyen marketing társul.

Vélemény, hozzászólás?