Tuningoltatja Ford Focus RS-ét a brit rendőrség

Milltek Sport kipufogórendszerrel vadították a szolgálati Ford Focus RS-t

Nemes célokat szolgál a brit rendőrség Ford Focus RS-e, melynek a szigetországban egyetlen legális tuningolt kipufogórendszerét a Milltek Sport készíti.

Nem akármilyen rendőrautó teljesít szolgálatot Anglia déli részén, Devon és Cornwall térségében: egy Ford Focus RS áll a rend őreinek rendelkezésére. Sőt, még csak nem is a gyári változat: a rendőrség még fel is tuningolta az átalakítások ottani legnépszerűbb modelljét. Azonban még mielőtt azt hinnénk, saját maguk szórakozására herdálják el a közpénzt, le kell szögezni: ez a Ford Focus RS oktatási célokat szolgál és a biztonságos közlekedést hirdető kampányokban vesz részt.
Hirdetés
A tuningolás ugyanis sok esetben ellenőrizetlen körülmények között történik, az utólag beépített alkatrészek és kiegészítők pedig nem feltétlenül felelnek meg a közúti előírásoknak, és így nem is mondhatók biztonságosnak. De nem kell ennek így lenni: lehet legálisan is tuningolni, ezt demonstrálja a rendőrség speciális Focus RS-e. Az autó legújabb extrája a Milltek Sport kipufogórendszere csiszolt titán végekkel. A Milltek csövei rácsatlakoznak az autó gyári vezérlőrendszerére, így az új kipufogó csappantyúi az eredeti elvek szerint nyitnak és zárnak. Egy adapterrel a gyári kibocsátáscsökkentő katalizátorral is kompatibilissé tették. Összességében így mind az előírt, maximális hangerősséget, mind a gyári károsanyag-kibocsátási értékeket betartja a Milltek rendszere, ami az Egyesült Királyságban a Ford Focus RS-re elérhető egyetlen kipufogószett, ami legális tuningnak minősül, azaz gond nélkül átmegy a forgalmi vizsgákon. A rendőrség a tuningolt Focus RS-t találkozókra és egyéb programokra viszi, ahol bemutatja, hogy igenis lehetséges a szabályos és biztonságos tuningolás. Az utóbbi fél évben éppen két olyan tuningműhelyt büntettek meg, amelyek nem jóváhagyott alkatrészeket szereltek fel az ügyfelek autóira. Emellett reklámokban is feltűnik az autó, melyek szintén a biztonságos vezetésre hívják fel a figyelmet. Erre szükség is van, mert Anglia déli részén az országos átlagnál több fiatal veszíti életét közúti balesetekben.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?