A benzinnél még remélhető árcsökkenés

Pénteken csak a gázolaj ára apadt, jövő héten talán a benziné fog

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten a gázolaj ára kétszer annyit csökkent, mint a benziné, utóbbinál azonban a jövő héten több eséllyel várható ármérséklés.

Míg a múlt héten egyáltalán nem változtak a hazai üzemanyagárak, e héten szerdán a benzin és a gázolaj ára is apadt 3-3 forinttal, majd pénteken utóbbié még ugyanennyivel. A benzinnél a nemzetközi árak alapján a következő hétre várható - legfeljebb ilyen mértékű - ármérséklés.
A kőolaj árfolyama gyakorlatilag nem változott a héten, a finomított termékek közül a benziné ugyanakkor 1,5, a gázolajé 2,1 százalékkal apadt a tőzsdéken. A dollárban kalkulált árakat szépíti a forint-dollár árfolyam 0,1 százalékos javulása is. Így mi már 2,2 és 1,6 százalékos árapadással számolhatunk.
Hirdetés
Mivel pénteken már meg is jelent a töltőállomásokon a kétszeresen mérsékelt, átlagosan literenkénti 419 forintos gázolajár, a következő héten elsősorban a jelenleg jellemzően 409 forintos benzinnél lehet számítani 2-3 forintos árcsökkentésre. Ugyanakkor az árak szinten tartása sem hozna komoly meglepetést, miként csekélyke esély még arra is van, hogy a gázolajnál is jelentkezzen egy szerény 2 forintos árapasztás jövő héten. Egy biztos: komoly változásra nincs kilátás, a töltőállomások között ugyanakkor marad a jelentős, akár literenkénti 20-30 forintos áreltérés. Így aztán szokás szerinti tanács, hogy nem elsősorban a tankolás idejére, hanem helyére ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?