Melyik a legmegbízhatóbb BMW?

Mutatjuk a BMW modellek megbízhatósági top10 listáját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most nem különböző márkák rangsora következik, hanem önmagában a BMW modellpalettáját vizsgálva mutatjuk meg, hogy melyek a legmegbízhatóbb bajor típusok.

Néhány tekintélyes autóipari forrást elemezve állította össze az alábbi tízes listát a carvertical a legmegbízhatóbb BMW modellekről.
Hirdetés
10.BMW X7
Vajon menyire igaz, hogy a legújabb technikát rejtő luxusautóknál gyakrabban fordul elő meghibásodás? Pont az új, esetleg még nem teljesen kiforrott kütyük miatt. Nos, a fogyasztói értékeléseket összegző Consumer Reports magazin a BMW X7 megbízhatóságára átlagosan 45 pontot adott a 100-ból, ami nem túl acélos eredmény. A várható megbízhatóságot pedig csupán 3 pontosra értékelte a lehetséges 5-ből. A megbízhatóság tekintetében leminősített X7-es modell negatív megítélésének legfőbb oka az elektronikai rendszer, amely számos problémát okoz – például hibásan működő infotainment rendszert és üléshibákat. A BMW X7-es modell automataváltójával is akadnak gondok. Néhány autó indítómotorjában van egy extra csavar, ami beeshet a sebességváltóba, és számos problémát okozhat.
9. BMW 7-es sorozat
Néhány évtizede a 7-es széria a kiemelkedően megbízható német luxusautók egyike volt. Hatalmas előrelépést jelentett mind a technológia, mind a komfort területén is. A modern 7-es széria a korábbiakhoz képest azonban már nem olyan megbízható. A 7-es széria tulajdonosai általában két problémával szembesülnek: a légrugózási rendszer, valamint a V8-as motor hibáival. Ezenkívül akadnak problémák a gyújtótekercsekkel, a túlzott olajfogyasztással és a megnyúlt vezérműláncokkal is. A közvélekedéssel ellentétben a hathengeres dízel a legmegbízhatóbb BMW motor ebben a modellben.
8. BMW X5
A Németországban tervezett és az USA-ban gyártott X5-ös az egész világon nagy népszerűségnek örvend. 2021-ben 165 704 darab X5-ös SUV-ot gyártott a BMW. Az X5 tulajdonosai azonban gyakran panaszkodnak a gyári festék minőségére, az ülésszellőztetés rossz működésére és más elektromos hibákra, melyek több kényelmi opció működését befolyásolják. Ennek ellenére ritkák a műszaki hibák, és nem befolyásolják nagymértékben az általános megbízhatósági értékelést. Az utóbbi pár évben a J.D. Power felmérése szerint a BMW X5-ös az általános tartóssági teszten 75 pontot szerzett a 100-ból.
7. BMW Z4
Mechanikai szempontból a sportos BMW Z4 roadster egy megbízható BMW modell, azonban számos elektronikai rendszerhiba előfordulhat. A tulajdonosok az infotainment rendszer hibás működéséről, az érzékelők problémáiról és az autó kulcsának túlzott elemfogyasztásárólszámoltak be. A BMW egy ízben vissza is hívta a széria járműveit, mert az üzemanyagtartály nem felelt meg az előírásoknak. Baleset esetén az üzemanyag kiszivároghat a tankból, a hegesztett varrat elrepedhet, ezzel növelve a tűzveszélyt.
6. BMW X1
A BMW crossoverek egyik legkedvezőbb árú modellje az elsőkerék-meghajtású platformot használja, közösen a Mini Countryman és a BMW 2-es sorozat Active Tourer modellekkel Bár a fronthajtású platform alkalmazása ésszerű volt, ez jelentős hátrányt jelenthet a BMW-rajongók számára. A korábbi generációk a 3-szériás platformon alapultak, a hátsókerék-meghajtás ugyanis sokkal sportosabb vezethetőséget biztosított a modelleknek, mint bármely más kompakt crossover esetében. Az egyszerűbb platform azonban nem hozott olcsóbb fenntartást. A RepairPal magazin szerint az X1 általános javítási költsége 915 dollár (kb. 340 000 Ft). Javítási költségei 6,3%-kal magasabbak, mint egy tipikus luxus kompakt SUV-é, és 33%-kal haladják meg az iparági átlagot. A tulajdonosok a fékbetétek korai elhasználódásáról és lengőkar hibákról számolnak be. Úgy tűnik azonban, hogy az aktuális generáció turbófeltöltős motorjai mentesek azoktól az olajfogyasztási és vezérműlánc problémáktól, amelyek a korábbi generációkat jellemezték.
5. BMW 3-as sorozat
Az ikonikus 3-as sorozat a BMW szimbolikus típusa. A legújabb generációja pedig a nagyobb megbízhatóság ígéretes jeleit mutatja. Különösen akkor, ha a problémás F30-as generáció modelljeivel hasonlítjuk össze. A What Car? megbízhatósági felmérésen a G20-as modell 97,3%-os értékelést kapott a megbízhatóságra, miközben az idősebb generációk modelljei 92,6%-ot. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a 3-as széria hibátlan lenne. Adódtak például a hátsó differenciálmű olajszivárgásából eredő problémák. További gyakori gondok az iDrive infotainment hibáival és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel kapcsolatosak.
4. BMW X3
A BMW X3 harmadik generációja a 3-as sorozat nagyobbik testvére. Ezek a modellek ugyanazt az architektúrát, technológiát, motort és váltót használják. Az áruk is hasonló. Míg a 3-as sorozat elegánsnak és céltudatosnak tűnik, az X3 azokat a vásárlókat csábítja, akik egy diszkréten sportos luxusterepjárót keresnek. A sportos SUV legújabb generációja is jobb megbízhatósági besorolással büszkélkedhet, mint sok riválisa. A német autóklub, az ADAC 3386 millió járműleállást elemzett, és arra a következtetésre jutott, hogy a BMW X3- nak volt a legalacsonyabb meghibásodási aránya. Bár az X3 ritkábban romlik el, mint a legtöbb modern autó, ez a SUV is küzd kisebb problémákkal. Az elektronikai problémák ugyan okozhatnak kellemetlenségeket, többségük a szoftver frissítésével kiküszöbölhető. A B58 motorral (sorhatos benzinmotor, 2015-től) felszerelt autóknál többnyire hűtőfolyadék-veszteség fordul elő a tömítés szivárgása vagy a hibás vízpumpa miatt. Ajánlott időről időre ellenőrizni a hűtőfolyadék tartályt, hogy megelőzzük a motor károsodását.
3. BMW i3
Az első, a nagy sorozatban gyártott elektromos BMW sikert aratott. A jármű környezetbarát közlekedési eszközként való megítélése a futurisztikus külsőnek és a fenntartható belső alapanyagok felhasználásának köszönhető. Az i3 megbízhatósági besorolása is kifejezetten jó. A What Car? legutóbbi megbízhatósági tanulmányában 94,1%-os megbízhatósági pontszámot ért el, mely meghaladta a Tesla Model 3, a Nissan Leaf és a Jaguar I-Pace eredményeit.
2. BMW 1-es sorozat
Ez a típus is lecserélte a hátsókerék-hajtású platformot fronthajtásúra. De ez nem rontott a népszerűségén, mert a legtöbb vásárló az üzemanyag-hatékonyságra és az autó könnyű vezethetőségére helyezi a hangsúlyt. A BMW 1-es sorozat tulajdonosainak csak egy dolog miatt kell aggódniuk, ez pedig nem más, mint az automatikus sebességváltó. Az 1-es sorozat ugyanazt a 8 fokozatú Aisin váltót használja, mint több Citroën, Mini és Volkswagen modell. A Volkswagen autóiban tapasztalt problémák miatt az Egyesült Államokban peres eljárás is indult. Bár kellőképpen kombinálják a kényelmet és a hatékonyságot, ezek az automata sebességváltók a sérült tömítések és az olajszivárgás okozta teljes meghibásodásokról ismertek. A problémák általában akkor fordulnak elő, ha a tulajdonosok nem, vagy a kelleténél ritkábban cserélik benne az olajat.
1. BMW 5-ös sorozat
Az 5-ös sorozat a kisebb 3-as sorozathoz hasonlóan a sportos szedánok ikonikus, egyben a BMW leginkább alulértékelt modellje. A SUV-ok növekvő népszerűsége miatt az 5-ös sorozat érdemei háttérbe szorultak. Pedig csak kisebb problémák fordulnak elő vele, például a kattogó zaj az utastérben vagy az audio streaming adatátviteli korlátjai. Ezeket a hibákat a 2020-ban piacra került, frissített verzióban azonban orvosolták, így a BMW 5-ös az egyik legmegbízhatóbb felsőkategóriás autó a piacon. Egy kutatásban, ami a gépjárművek megbízhatóságát vette alapul, a német modell 96,9%-os értékelést kapott, amivel túlszárnyalta a Volvo S90-et, A Mercedes-Benz E-osztályt és az Audi A6-ot is. A felmérést a What Car? magazin készítette. Az 5-ös sorozat minden leendő tulajdonosának oda kell figyelnie azonban a hűtőrendszerre. A vízpumpák és a termosztátok gyakran okoznak problémákat, ezért mindig ellenőrizni kell a motorhőmérséklet-mérő órát és a hűtőfolyadék-tartályt, hogy csökkentsük az esetleges meghibásodás kockázatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?