Itton is elérhető az ötajtós gokart

Már hazánkban is rendelhető az új 5 ajtós Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A napokban debütált itthon a Mini Cooper vadonatúj ötajtósa. Tágasabb és praktikusabb lett. De biztos, hogy elég lesz öt személynek?


A harmadik generációs Mini a márka fennállásának 55. évfordulója alkalmából 5 ajtót kapott. A Coupé, a Cabrio, a Roadster, a Countryman és a Paceman változatok után végre itt az 5 ajtós is. Miért kellett ennyit várni? Nem értem. Mindenesetre mostantól elérhető. Öt személy részére, kellően tágas hátsó üléssorral és csomagtartóval. Az új Mini a háromajtós kistestvérhez képest 161 mm-rel lett hosszabb (így is 4 méter alatti, 3,98 méter hosszú) és 72 mm-rel szélesebb (közel 1,8 méter vállban).
Hirdetés
Az aktuális Miniben megtalálhatók olyan extrák, mint a LED-es fényszórók és ködlámpák, a Head-Up Display és parkoló asszisztens, ezek az ötajtósból sem hiányoznak. Design szempontjából eddig sem volt gond, mostantól kibővült színek közül válogathatunk és egyedi megjelenést is kérhetünk a fekete vagy fehér színű tetővel, tükrökkel és motorháztető-csíkokkal. Ha még sportosabb megjelenést szeretnénk, akkor John Cooper Works csomagok állnak rendelkezésre, amelyek mind kívül, mind pedig belül sportautós hangulatot kölcsönöznek a kisautónak.

A Mininél jól megszokott sportos, gokartos feeling tovább fokozódik. A TwinPower Turbo motorok benzines és dízel változatban érhetÅ‘k el, elÅ‘bbi 192 LE, utóbbi pedig 170 LE-s teljesítménnyel. A nagy teljesítményű modellek mellett elérhetÅ‘ két alapmotor is: a 136 lóerÅ‘s benzines és a 116 lóerÅ‘s dízel. Az ötajtós kivitel egységesen 260 000 Ft-tal kerül többe, mint a háromajtós változat. Alapáron a benzines 5 869 000 Ft, a dízel pedig 6 374 000 Ft. A sportmodellek estén az S kiadás 6 780 000 Ft-ot, az SD pedig 7 155 000 Ft-ot kóstál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?