Hosszú idő után először csökken az egyik üzemanyag ára

Jelentős változások történtek a világpiacon, a hazai üzemanyagárakon viszont ez alig látszik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszú hetek után először mozdul az autósok számára kedvező irányba az egyik üzemanyag ára, mutatjuk pontosan hogyan változnak a hazai árak a hétvégétől.

A múlt héten a Vörös-tengert érintő válság hatására jelentősen növekedtek a hazai üzemanyagárak is, ám azóta a világpiacon egy jelentős korrekció volt megfigyelhető. A Brent típusú olaj hordónkénti ára közel 7 százalékot esett vissza, ráadásul a forint is erősödött az amerikai dollárral szemben. Az árcsökkenést az OPEC körüli mozgolódás is indokolta volna, hiszen kilépett Angola, mert nem kívánt részt venni a kitermelés visszafogásában, és az Egyesült Államok is gőzerővel növeli a kitermelést. A fenti események alapján a Holtankoljak.hu a hét elején akár két számjegyű csökkenést is valószínűnek tartott ami a hazai üzemanyag árakat illeti, ezzel szemben szerdán egyáltalán nem reagált a magyar piac. A szakportál jóslata szerint péntektől sem esnek vissza jelentősen az üzemanyagárak, olyannyira, hogy a gázolaj literenkénti átlagára továbbra is 640 forint környékén mozog majd, míg a 95-ös benzin esetében is csupán 3 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár, ennek átlagos ára a benzinkutakon kerek 600 forint körül alakulhat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?