Veszik a Porsche Taycánokat, mint a cukrot!

100 ezer Taycan 3 év alatt!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokáig tökéletesítette a Porsche a Taycant, mielőtt piacra dobták, de úgy tűnik, megérte az aprólékos munka, mert igazi sláger lett.

November 7-én gördült le a százezredik Taycan a gyártószalagról. A modellsorozat körülbelül három év után érkezett el a mérföldkőhöz, hiszen a gyártás 2019 szeptemberében kezdődött, meg Zuffenhausenben. A jubileumi, Neptunusz-kék Taycan Turbo S egy egyesült királyságbeli ügyfélhez kerül majd. „Nagyon örülünk, hogy ilyen gyorsan elérkeztünk ehhez a gyártási mérföldkőhöz, különösen a félvezetőhiány, valamint a Covid-helyzet kihívásainak tükrében” - mondta Kevin Giek, a Taycan modellsorozatért felelős alelnök. „A Taycan révén sikeresen rajtoltunk el az elektromos korban.” A tisztán elektromos sportautó három legnagyobb piaca jelenleg az USA, Kína, valamint az Egyesült Királyság. A modell immár háromféle karosszéria-változatban is elérhető: a Taycan sportszedán mellett a Taycan Cross Turismo és a Taycan Sport Turismo is várja az ügyfeleket. Mindhárom modell esetében ötféle hajtáslánc érhető el hátsó- vagy összkerékhajtással kombinálva. A WLTP norma szerinti 513 kilométerével a Taycan 4S rendelkezik a legnagyobb hatótávval. A Taycan Turbo S pedig jelenleg a leggyorsabb elektromos autó rekordját mondhatja magáénak, mivel 7 perc 33 másodperc alatt tett meg egy kört a Nordschleifén.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?