Renault: 2026-ra utolérjük a Teslát

A Renault 2026-ra utolérné a Teslát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A francia autógyártó a Qualcommal és a Google-lel közösen fejleszti a jövő távolról frissíthető autóit.

A legtöbb autógyártó már felmérte, hogy a Tesla sok tekintetben évekkel jár mindenki előtt, és gyorsabb, vagy lassabb ütemben, de elkezdték a felzárkózást. Nem kivétel a Renault sem, amely a napokban vázolta új autótervezési elveit. A lényeg röviden annyi, hogy hozzákezdtek egy olyan új autósorozat kidolgozásához, amely elektromos hajtásrendszert, és távolról frissíthető, tehát folyamatosan fejleszthető szoftvert tartalmaz. A vállalat műszaki igazgatója, Gilles Le Borgne szerint a Google és a Qualcomm segítségével fejlesztett új modellekbe a jelenlegi, akár több mint száz mikroprocesszor helyett elég lesz csupán húszat beépíteni, ami nagyban egyszerűsíti a gyártást. Ugyanakkor a szoftver frissítésével az autók eladásuk után is kaphatnak újabb, vagy továbbfejlesztett funkciókat. Le Borgne szerint 2026-ra ezen a területen utolérik a Tesla színvonalát. Az első, már az új elevek szerint tervezett típus a Flexevan furgoncsalád lesz, de később az Alpine, és a maradék Renault modelleket is hasonló műszaki alapú autókra cserélik le. Egyelőre nehéz megítélni, hogy a Renault erőfeszítései elegendőek lesznek-e, hiszen hasonló elven újul meg a legtöbb konkurens gyártó kínálata, és vannak cégek, amelyeknél már évekkel korábban elindultak az ilyen irányú fejlesztések.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.04.26. at 06:49
    Permalink

    A Teslát 2 dolog fenyegetheti maximum, az egyik a kínaiak ez reális fenyegetés. A másik a sok ökör aki szarozza miközben a német trágyadombok emblémája bele van égetve a homlokukba. Eközben hátul középtájt koromfelhőket eregttek tegnap, de még sokan ma is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?