OPC Astrát hajtott Valentino Rossi

Astra OPC-vel érkezett a német futamra Valentino Rossi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valentino Rossi gyorsasági-motoros világbajnok Opel Astra OPC-vel érkezett a Német Nagydíjnak helyet adó Sachsenringre, ahol ismét a dobogóra állhatott.


A kilencszeres gyorsasági-motoros világbajnok Valentino Rossi minden kategóriát megnyert a motorsportban, volt világbajnok a 125-ösök, a 250-esek, az 500-asok mezőnyében és a MotoGP királykategóriában is. A 2013-as Német Nagydíjon a harmadik helyet szerezte meg. Az olasz sztár az Opel márka nagykövete hazájában, így szerződése szerint minden futamra másik modellel utazik. A németországi versenyre egy - korábban már általunk is tesztelt - Opel Astra OPC-vel jutott el.
Hirdetés

A szászországi Hohenstein-Ernsthall mellett található versenypályához vezető kanyargós utakat nagyon élvezte a sportos kompaktban Vale. A négyhengeres, kétliteres, 5500-as percenkénti fordulaton 280 lóerős gép legnagyobb forgatónyomatéka 400 newtonméter, amit 2500-as fordulattól 4500-as fordulatig ad le a közvetlen befecskendezéses turbómotor. Ezzel a teljesítménnyel a kocsi minden idők legerősebb szériagyártású Opel Astrája. Állóhelyzetből 100 kilométer/órás sebességre hat másodperc alatt szökik, végsebessége a kategóriában elvárt 250 kilométer/óra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?