Távozik a Forma-1 pápa

Bernie Ecclestone elhagyja a Forma-1 vezetőségét, nem önszántából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lemondásra kényszerítették a Forma-1 vezéreként ismert Bernie Ecclestone-t. Neve egyet jelent a száguldó cirkusszal, az új tulajdonosok viszont már nem tűrik meg.


„Ennyi volt.” - Bernie Ecclestone így nyugtázta, miután kitúrták 40 éve tartó vezetői pozíciójából. A Forma-1 többségi tulajdonosa január 17. óta a Liberty Media, akik a továbbiakban nem tartanak igényt Ecclestone-ra, így felmondásra szólították fel. Ugyanakkor továbbra is szívesen látják, állításuk szerint Ecclestone további pozíciója: tiszteletbeli elnök, amit még ő maga sem tudott kibogozni, hogy valójában mit jelent.
Hirdetés
Ecclestone tehát a továbbiakban nem vesz részt a száguldó cirkusz irányításában, ezentúl Chase Carey és a visszatérő Ross Brawn, valamint Sean Bratches fogja azt igazgatni. A volt Forma-1 pápa viszonylag nyugodtan viseli a történteket, a jó oldalát nézi. Állítása szerint így legalább nyugodtabbak lesznek a napjai, elég pénze van, valamint a nagydíjakról sem fog lemondani. Szívesen fogja látogatni a rendezvényeket, mivel még mindig rengeteg barátja van a Forma-1-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 22:23
    Permalink

    Attól is félek kicsit, hogy a Hungaroring ezzel bizonytalan helyzetbe kerül hosszútávon, mert azt is neki köszönhetjük, hogy itt van ilyen verseny egyáltalán és, hogy eddig ilyen stabil helye volt a naptárban.

  • 2017.10.27. at 22:23
    Permalink

    Mindenki örül, hogy elmegy az F1 éléről. Én valahol sajnálom mert egy emblematikus figura volt és nagyon sokat köszönhetnek neki, még ha esetenként nem is látszólag a legjobb döntést hozta. Én kicsit félek, hogy az igazi F1-nek ezzel vége és átcsap hamisítatlan amerikai bazári gagyiba. De ne legyen igazam.

Vélemény, hozzászólás?