Ezért ne száguldozz az autópályán a tereléseknél!

Életeket menthetsz, ha betartod a sebességkorlátozást az útépítéseknél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyorshajtás még mindig rengeteg áldozatot követel, éppen ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni a helyes sebesség megválasztását, különösen akkor, ha emberek dolgoznak a jármű közvetlen közelében.

A terelések az autópályákon a legveszélyesebbek, hiszen a járművek a sztrádákon közlekednek a legnagyobb sebességgel. Az MKIF videójában részletesen bemutatja, hogy miért életveszélyes, ha az autósok nem lassítanak le a táblákon jelzett sebességre, illetve milyen veszélyeknek teszi ki magát az, aki nem tartja be a követési távolságot. A hétperces videóból kiderül, miért látni letámasztott munkagépeket a felmart aszfalton, vagy éppen olyan tereléseket, ahol csak a bójákat helyezték ki, a szakemberek viszont sehol. Kelemen Imola, az MKIF munkatársa azt is elárulja, milyen szempontok alapján alakítják ki az ideiglenes forgalmi rendet a felújítások idejére, hiszen ezek kijelölését is komoly szakmai munka előzi meg. A videóban elrettentő példákat is mutat az MKIF, mi történik, ha az autósok nem tartják magukat a KRESZ szabályaihoz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?